ULØST: Tina Jørgensen ble funnet drept i 2000. Drapet på 20-åringen er fremdeles uløst. Foto: Privat

Nye avhør etter tips i Tina Jørgensen-saken

Politiet har mottatt 40 tips i Tina Jørgensen-saken.

Etterforskningen av Tina Jørgensen-saken i Stavanger ble gjenopptatt i fjor høst. Politiet har siden mottatt 40 nye tips i saken, melder TV 2.

– I dag gikk vi ut med at vi har mottatt 40 nye tips fra høsten 2018 og frem til i dag, forteller politiadvokat Unni Byberg Malmin i Sør-Vest politidistrikt til VG.

Stor oversikt: Dette er Norges uløste drap

Unni Byberg Malmin legger til at flere av tipsene har vært interessante og konkrete opplysninger, som har blitt fulgt opp med vitneavhør av de som etterforsker saken. Det var Dagbladet som meldte ifra om vitneavhør først.

– Vi har sett gjennom både gamle og nye tips. Tipsene har blitt fulgt opp med vitneavhør - både av de som har gitt tipsene, og de som tipsene omhandler, forteller Malmin.

Få med deg: Les mer om Tina Jørgensen-saken her!

Politiadvokaten ønsker ikke å gå inn på hvor mange som har blitt avhørt, men kan fortelle at det er en god del.

– Vi har flere planlagte vitneavhør nå. Det er en løpende vurdering vi gjør ut ifra hvilke opplysninger vi får gjennom vitneavhørene og tipsene.

Hun legger til at prosjektgruppen er den samme som i utgangspunktet holdt på med saken. Totalt er det syv personer som etterforsker drapet i Tina Jørgensen-saken.

Tina Jørgensen ble meldt savnet 24.september 2000 etter at 20-åringen ikke hadde kommet hjem fra en bytur samme natt. Hun ble funnet drept i en dreneringskum ved Bore Kirke på Jæren. Politiet slo raskt fast at hun var blitt slått ihjel, og at hun hadde ligget der lenge.

Dette er Tina Jørgensen-saken:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder