GAV ETTER: Bystyreflertallet i Oslo fulgte onsdag opp kravet til demonstrantene som vil bevare Ullevål sykehus. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Oslo bystyre trekker støtten til Ullevål-nedleggelse

Oslo bystyre vedtok onsdag at sykehusprosessen må stanses i påvente av at fortsatt drift ved Ullevål er utredet.

  • NTB

Vedtaket innebærer at Oslo kommune skal be om at Helse sør-østs sykehusplaner for Gaustad settes på vent til fortsatt drift av Ullevål er tilstrekkelig utredet.

− Helseminister Bent Høie (H) og Helse sør-øst kan ikke lenger påstå at de har lokalpolitisk støtte for å legge ned Ullevål, sier bystyrerepresentant Bjørg Sandkjær for Oslo Senterparti i en pressemelding.

les også

Mer pasientvold i akuttpsykiatrien: – De er ofte ruset og veldig sinte

Nytt flertall

Senterpartiet fremmet forslaget sammen med Miljøpartiet De Grønne, SV, Rødt, Fremskrittspartiet, Folkeaksjonen mot bompenger, Venstre og Kristelig Folkeparti – samtlige partier unntatt Høyre og Arbeiderpartiet.

Det nye flertallet har dermed reversert H og Aps vedtak fra 2018 om støtte til planene om å legge ned Ullevål. Partiene som ønsker bevaring, har 32 av de 59 setene i Oslo bystyre.

− Vi krever en reell utredning av at Ullevål sykehus består. Bystyreflertallet mener nå det samme som lokalpolitikerne i de berørte bydelsutvalgene, og det må byrådet nå forvalte, sier Sandkjær.

les også

Toppe om økt pasientvold: – En varslet katastrofe

Prioriterer Groruddalen

Flertallspartiene vil prioritere utbygging av Aker sykehus.

Under en felles pressekonferanse før nyttår pekte de på at sykehusene som i dag har ansvaret for bydelene i Groruddalen, allerede trenger avlastning. I tillegg understreket de at reguleringsrisikoen både på Aker og Gaustad er høy.

I oktober 2018 kommenterte tolv bydelsutvalg på planene. Ingen ønsket Gaustad-alternativet velkommen. De to mest berørte bydelene, St. Hanshaugen, der Ullevål ligger, og Nordre Aker, der Gaustad ligger, har enstemmig vedtatt at de ikke ønsker å legge ned Ullevål eller å utvide på Gaustad.

Mer om

  1. Sykehus
  2. Oslo
  3. Oslo kommune

Flere artikler

  1. Utsetter høring om gigantsykehus i Oslo

  2. Pandemi-konflikt rundt Nye OUS

  3. Flere norske sykehus nedjusterer til grønn beredskap

  4. Minst 252.338 avtaler på norske sykehus utsatt

  5. Bergen Frp legges ned

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder