KJENNER NÆRINGEN: Som fiskeriminister besøkte Sandberg et fiskeoppdrettsanlegg i Iran. Her smaker han på eksklusiv kaviar. Foto: Harald Henden

Per Sandberg skal jobbe i kjærestens fiskeriselskap

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg har meldt til Karantenenemnda at han skal få ny stilling i kjærestens selskap, melder DN.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Denne uken har tidligere fiskeriminister Per Sandberg fra Frp meldt til Karantenenemnda at han skal få seg ny jobb, nemlig i selskapet til kjæresten Bahareh Letnes.

les også

Sandberg: Måtte velge mellom Bahareh og statsrådsposten

Det er tre uker siden Sandberg gikk av som fiskeriminister, etter brudd på regjeringens sikkerhetsregler på sin private reise til Iran. Hans forhold til Iran og norsk-iranske Bahareh Letnes, som har registrert et selskap innenfor næringen, vekket også oppsikt.

Vil drive rådgivning og markedsføring

Ifølge DN har Sandberg i skjemaet til nemnda skrevet at selskapet skal drive konsulentvirksomhet innen markedsføring, rådgivning og publikasjoner innenfor næring og politikk, med et særlig fokus på sjømat og teknologi.

les også

Sandberg: – Dolket i ryggen av partifeller

Han beskriver sine egne oppgaver i selskapet som «forhandlinger med ulike interesser for kontrakter, prosjekter knyttet til salg, markedsføring i inn- og utland. Forespørsler om foredrag, særlig knyttet opp mot fiskeri- og havbruk».

VG har vært i kontakt med Per Sandberg om opplysningene han har sendt til Karantenenemnda, og spurt om det kan være problematisk med tanke på at han nylig gikk av som fiskeriminister. Dette har ikke Sandberg svart på.

Kan få karantene

Men Karantenenemnda kan sette kjepper i hjulene for Sandbergs planer, i alle fall for en periode. De må vurdere om han får karantene før han kan begynne i jobben, uten å risikere interessekonflikt.

I skjemaet Sandberg har fylt ut blir han spurt om det foreligger særegne forhold fra hans tid som politiker som kan gi virksomheten fordeler ved å ansette ham og om overgangen vil kunne svekke tilliten til forvaltningen. Han svarer ja på begge spørsmålene.

Sandberg hardt ut mot pressen

I talkshowet til Anne Lindmo, som vises på NRK fredag kveld, forteller Sandberg at han og kjæresten Bahareh Letnes har «vært forfulgt av journalister i fire måneder».

les også

Per Sandberg hardt ut mot pressen: – Dyneløfting

Sandberg forteller at han i boken som paret skriver vil offentliggjøre alle spørsmålene som de har fått fra blant annet journalister.

– Som er dyneløfting uten like, sier han til Lindmo.

Sandberg ville ikke gi ytterligere kommentarer til VG etter innspillingen torsdag.

Han kom også med et spark til andre politikere, ifølge NRK.

– Jeg er møkka lei av at norske politikere legger seg flate beklager, er ydmyke og kryper. Slutt med dette, stå oppreist!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder