STOLTE SÆRPINGER: I pausen til verkstedskællæne Stian Østnes (24), Kristoffer Ravneng (27) og Ove Sandtangen (45) ved Tune Karosseri diskuteres det mye fotball. Sjefen, Ove er stolt patriot, noe pauserommet bærer preg av. – Hvis du bor i Sarpsborg er det ikke til å unngå at du blir preget av de gode resultatene til Sarpsborg 08, sier verkstedsjefen.
STOLTE SÆRPINGER: I pausen til verkstedskællæne Stian Østnes (24), Kristoffer Ravneng (27) og Ove Sandtangen (45) ved Tune Karosseri diskuteres det mye fotball. Sjefen, Ove er stolt patriot, noe pauserommet bærer preg av. – Hvis du bor i Sarpsborg er det ikke til å unngå at du blir preget av de gode resultatene til Sarpsborg 08, sier verkstedsjefen. Foto: Thomas Andreassen

Arbeiderbyen som ble fotballbyen

NYHETER

SARPSBORG (VG) Etter seieren mot Maccabi Tel Aviv er Askeladd-klubben Sarpsborg 08 på vei til gruppespillet i Europa League. Slik ser fotballbyen Sarpsborg ut.

Publisert: Oppdatert: 31.08.18 11:46

– Fotballen er byens største merkevare. De gir kommunen god reklame, og setter oss på kartet, forteller Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen-Evje med Sarpsborg 08-flagget i hånden.

Byen har tidligere blitt stemplet som både harry og stygg. Nå råder imidlertid optimismen i Sarpsborg. Byen pusses opp og fotballen gir innbyggerne troen på seg selv.

VGs fotojournalist Thomas Andreassen reiste tilbake til sin egen fødeby for å møte alt fra vanlige arbeidere til ordføreren og billedlegge den lange veien mot fotball-Europa.

Sammen deler de den sterke troen på at fotballprestasjonene kan få byen til nye høyder, og føre den ut av stempelet som arbeiderby og inn som hele Norges fotballby.

Her kan du lese mer om