UNDERSØKER: Politiet undersøker huset på Brattholmen på Sotra der en kvinne i 50-årene ble funnet død lørdag. Sønnen hennes, som er siktet for drap, er nå varetektsfengslet i fire uker. Foto: Marit Hommedal

Drapssiktet sønn varetektsfengsles i fire uker – bekjent skal ha funnet moren død

«Han sier han har drept moren sin og trenger hjelp til å fjerne henne» fikk Trygve Lunde Vaage beskjed om på telefon fra en felles bekjent av ham og den drapssiktede mannen. Da reiste han til kvinnens hus.

 • Synne Eggum Myrvang

Trygve Lunde Vaage, som kjente godt til den siktede, forteller til avisen Bergens Tidende at han fikk en telefon fra en felles bekjent av ham og mannen i 20-årene som er siktet for drap på sin egen mor på Sotra lørdag kveld:

«Vi har et stort problem. Han sier han har drept moren sin og trenger hjelp til å fjerne henne» skal kompisen ha sagt i telefonen til Vaage.

Vaage forteller at han har hatt minimal kontakt med siktede den siste tiden. Sammen med en kamerat kjørte han til huset på Brattholmen på Sotra, der de banket på vinduene, før de gikk inn i huset og etter hvert skal ha funnet moren død og ringt politiet.

VG har forsøkt å komme i kontakt med Vaage mandag, men har foreløpig ikke lykkes.

Kan ikke kommentere opplysningene

VG har spurt mannens forsvarer om han kommentere opplysningene som kommer fram i BT.

– Jeg har mottatt dokumenter fra politiet mot taushetsplikt, og det som kommer frem er ikke ukjent for meg. Det er en utfordring at jeg sitter med helt sentrale opplysninger jeg ikke kan diskutere med min klient, sier Riple, som heller ikke kan kommentere opplysningene overfor VG.

Politiadvokat Christine Møen Wisløff kan heller ikke kommentere opplysningene eller svare på om politiet kjenner til dem.

Politiet ble først varslet om dødsfallet klokken 20.37 lørdag kveld og var på stedet kort tid etterpå. Ved 21-tiden ble kvinnens sønn pågrepet på en annen adresse. Han var trøtt og ønsket å vente til dagen etterpå med avhør, fortalte politiadvokat Wisløff til VG søndag.

Natt til søndag gjorde politiet åstedsundersøkelser og vitneavhør av blant annet melder, naboer og folk i de involverte sin omgangskrets.

Erkjenner ikke straffskyld

Den siktede mannen i 20-årene ble avhørt søndag og nektet for å ha befatning med saken etter at hans mor ble funnet død lørdag kveld.

– Han vet ikke hvem som står bak. Han vet ingenting om morens dødsfall, sa mannens forsvarer Jørgen Riple til Bergens Tidende rundt klokken 17 søndag.

– Det er ingen endring i skyldspørsmålet fra i går, men han aksepterte vilkårene for fengsling, sier Riple til VG etter fengslingsmøtet mandag formiddag.

ÅSTEDSUNDERSØKELSER: Politiets etterforskere gjør undersøkelser der en kvinne i 50-årene ble funnet død lørdag kveld. Kort tid etterpå ble sønnen hennes pågrepet og siktet for drap. Foto: Marit Hommedal

Politiet anker deler av kjennelsen

Mannen varetektsfengsles i fire uker med full isolasjon i to uker. Politiet fikk ikke medhold i sin begjæring om medieforbud i to uker. De vil anke denne delen av kjennelsen og fikk oppsettende virkning på det. Inntil anken er avgjort får siktede derfor ikke ha tilgang til media, skriver politiet i en pressemelding.

– Vi ønsker det fordi det kan komme ut opplysninger vi ikke ønsker at siktede skal vite om, sier politiadvokat Christine Møen Wisløff til VG mandag formiddag.

Hun forteller at politiet planlegger å gjennomføre nye avhør mandag, men ikke av siktede. Tirsdag skal kvinnen obduseres, og også det kan gi politiet svar i etterforskningen, sier hun.

Den drapssiktede mannens forsvarer forteller at klienten hans fortsatt er preget av situasjonen.

– Han er preget, både av at moren hans er død, og av siktelsen han har mot seg, sier Riple.

– Hva har han forklart til politiet?

– Han har svart på alle spørsmålene politiet har stilt, hvor han har vært og hva han har gjort. Jeg kan ikke gå noe mer inn på det, sier Riple.

Mannen satt i et rundt fem timer langt avhør søndag.

Mer om

 1. Bergen tingrett
 2. Krim

Flere artikler

 1. Tidligere venn av drapssiktet 20-åring på Sotra: – Vi hørte ikke noe fra ham på ett år

 2. Kvinne i 50-årene funnet død på Sotra: Sønnen siktet for drap

 3. Nittedal-saken: Siktet leide bolig av avdøde

 4. Mann erkjenner dobbeltdrap: Ringte selv til politiet

 5. Siktet mann innrømmer Nittedal-drapet

Fra andre aviser

 1. Drapssiktet sønn nekter for å ha noe med drapet å gjøre

  Aftenposten
 2. En mann i tidlig 20-årene siktet for drap på Sotra

  Aftenposten
 3. Drapssaken på Sotra: Siktet sønn (20) fengsles i fire uker

  Bergens Tidende
 4. – Vi satt og grillet. Plutselig kom bevæpnet politi.

  Bergens Tidende
 5. Mann (20) pågrepet for drap på moren (55)

  Bergens Tidende
 6. Sønnen nekter fortsatt for drapet på moren

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder