BEGRAVELSE: Flere hundre mennesker fulgte kvinnene til graven.
BEGRAVELSE: Flere hundre mennesker fulgte kvinnene til graven. Foto: Helge Mikalsen VG

Romsås-kvinnene begravet: Folk strømmet til – flere hundre måtte stå

Publisert: Oppdatert: 30.10.17 19:55

Del saken på:

Lenken er kopiert
NYHETER

ALFASET KAPELL (VG) Et fullsatt kapell tok mandag farvel med Mebrak Solomon (69) og døtrene Nadia Ali (35) og Rebiba Woldemariam (28).

Alfaset kapell, med plass til 250 mennesker, var fullsatt da seremonien begynte klokken 14. Flere hundre måtte stå til tross for at det var satt inn ekstra stoler. Rundt 200 mennesker sto samlet i kulden utenfor kapellet, og stadig flere strømmet til fra alle kanter.

De tre kvinnene ble 12. oktober funnet døde inne i leiligheten på Romsås, etter at naboer hadde meldt fra om mistenkelig lukt. Politiet anslår at de døde 11. september.

Bakgrunn: Mor og to døtre lå døde i flere måneder: – De levde et isolert liv

Tidligere nabo: – Ufattelig trist

Mandag tok familie, venner og bekjente farvel. Blant dem er Rebibas far, Yohannes Tzegai Woldemariam, og Nadias far, Abdelaziz Adem Ali.

VG snakket med Tone Stenstad som var nabo med Mebrak Solomon på 80-tallet. Stenstad husker henne fra den tiden som en varm og kjærlig kvinne.

– Jeg ble helt sjokkert da jeg fikk beskjed om at de var døde. Dette er ufattelig trist, så det er viktig for meg å være i begravelsen.

Kristen og muslimsk seremoni

Mor Mebrak og lillesøster Rebiba var kristne. Storesøster Nadia var muslim. Først ble det holdt en kristen begravelsesseremoni med alle de tre kistene i kapellet, før kistene så ble båret til gravene på det muslimske gravfeltet, der de vil gravlegges side om side. Da hørtes høylytt gråt fra gravfølget.

En muslimsk bønneseremoni ble gjennomført ved graven etterfulgt av en muslimsk og kristen gravsetting, som er like i form.

Hvordan kunne det skje?

Etter at saken ble kjent har flere spurt seg: Hvem var de? Hvordan noe slikt kunne skje? Hvorfor tok det så lang tid før noen meldte ifra?

Den foreløpige obduksjonsrapporten har ikke avdekket noen åpenbar dødsårsak. Politiet avventer derfor den endelige rapporten, men det kan ta to til tre måneder før resultatene fra denne foreligger.

Sørger over tapet av datteren: – Jeg vet ikke hva mer jeg kunne gjort

Ifølge politiet er det er ingen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt. Hovedteoriene er avmagring, sykdom eller forgiftning.

Har du tips i denne saken? Kontakt VGs journalister her