84.000 bankkunder trukket dobbelt

(VG Nett) 84.000 konti i Postbanken har i dag blitt trukket dobbelt ved belastning. Det gjorde at Frode Slettum måtte krite i lokalbutikken.

  • Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

FEIL: En feil i Postbanken har gjort at mange tusen kunder har blitt trukket dobbelt om de har betalt regninger i dag. Foto: Thomas Andreassen

- Det var litt halvekkelt. Jeg hadde bare med det ene kortet og så ble det avvist. Det er en kjedelig situasjon og litt pinlig, sier Slettum til VG Nett.

Han måtte be kassadama om å få ta med varene likevel og lovte å komme ned igjen med penger senere.

- Jeg gikk hjem og sjekket kontoen. Da viste det seg at den betalingen jeg gjorde før i dag var trukket to ganger, sier Slettum.

Og han er ikke den eneste som har opplevd at det har forsvunnet dobbelt så mye som ønsket fra kontoen i løpet av dagen.

Ifølge Fungerende pressekontakt i Postbanken, Anders Bigseth, er det 84.000 konti som har blitt dobbelt belastet i dag.

- Det har skjedd en feil i forbindelse med overføring av penger. Vi har jobbet med å rette det opp siden i morges, sier Bigseth til VG Nett.

Han regner med at det innen 30 minutter til en time vil ha ordnet seg igjen. Da skal Slettum og de andre berørte ha riktig antall kroner på kontoen.

- Ja, vi får håpe det. Det hadde vært bedre om det var halvparten som forsvant, spøker 43-åringen fra Notodden.

I Postbanken måtte de sette inn ekstra ressurser for å rette opp i feilen.

- Vi oppdaget det heldigvis relativt tidlig og jobber med å få løst det ved maskinell sletting, sier Bigseth og forklarer at det kan være IT-messige endringer som er årsaken til at slike feil oppstår.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder