FORDUMS TIDER: Den aller siste VHS-spilleren produseres i august. FOTO: Getty Images

Nå er det slutt for VHS-spilleren

I løpet av de neste fire ukene vil den aller siste videospilleren bli produsert i Japan.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det japanske firmaet Funai Electric har produsert videospillere siden 1983, men i august er det slutt. I løpet av de fire neste ukene legges produksjonen ned. Det melder Daily Mail.

Funai Electric skal være det siste firmaet i verden som produserer videospilleren, som i sin storhetstid var et selvsagt innslag i de fleste hjem.

Ifølge avisen pleide de å selge 15 millioner eksemplarer hvert eneste år, mens de i fjor kun solgte 750 000. Tidligere var det VHS-kassettene som gjorde det mulig for folk å benke seg på sofaen med en film på lørdagskveldene, nå har streamning-tjenester som Netflix og HBO tatt over.

Les også: Falsk e-post fra Netflix er svindel

Kjøp brukt

Den første virkelige konkurrenten var imidlertid DVD-platene, som ble lansert i 1996. Ifølge Daily Mail holdt VHS-kassettende stand i enda syv år, da de ble slått av DVD-platene i 2003.

Det er likevel fullt mulig å få kjøp seg en videospiller.

For tiden ligger det 38 VHS-avspillere ute til salgs på Finn, og det er vel ikke utenkelig at de får ben å gå på. Sannsynligvis er det nok mange som fortsatt har hjemmevideoer av første skritt og campingturer liggende på VHS-kassetter, og som følgelig vil trenge en videospiller for å kunne se dem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder