TEMPERATURFALL: Kaldere vær kan bety gode nyheter for pollenallergikere, skriver Meteorologene på Twitter. Foto: Tor Erik H. Mathiesen

Temperaturene faller: – Vil vare så lenge jeg kan se

Temperaturfallet kan være gode nyheter for pollenallergikere. Fra torsdag vil temperaturene stupe i hele Norge.

– Dessverre så vil den kalde temperaturen vare så lenge jeg kan se i prognosen, sier vakthavende meteorolog Ingrid Berntsen ved Meteorologisk institutt.

Slik prognosene ser ut frem i tid, vil det være kaldere temperatur en halvannen ukes tid fremover. Allerede på torsdag kan temperaturen stupe med 15 grader i Sør-Norge, men den kalde luften vil dekke hele Norge.

Les: Historisk varme over hele landet

Den kalde luften fra nord kan være gode nyheter for pollenallergikere, skriver Meteorologene på Twitter, som legger til at lavere temperaturer kan bety mindre spredning og færre nys.

les også

Torsdag kommer kulden – temperaturen stuper 15 grader

Værovergangen vil kjennes godt for Sør-Norge som har satt varmerekorder i hele april.

– Det fine været som har vært i Sør-Norge vil erstattes med kalde temperaturer og noen byger. Men det vil komme mer nedbør nord for Stad og Dovre - altså rundt Møre og Romsdal og Trøndelag, sier Berntsen.

Aprilvarmen er derfor over for denne gang, men på onsdag vil det være en overgangsdag, ifølge meteorologen. I Nord-Norge har temperaturen allerede gått ned.

– Årsaken til den synkende temperaturen kommer av kalde luftmasser fra nord, sier hun, og legger til:

– Det blir nok en stund til det varme været kommer tilbake. Vi må nok vente minst en halvannen uke. Det gjelder for hele landet.

Eksperter om skogbrannene: Derfor brenner det mer enn før

Meteorologen legger til at i noen deler av Nord-Norge vil det komme mer nedbør enn i Sør-Norge. Hun utelukker ikke at det kan komme nedbør i form av sludd eller snø.

– Det kan komme snø og sludd i Nord-Norge. For Oslo-området forventer man nok mer regnbyger ettersom det blir mellom åtte til ti grader på dagtid.

Slik kan en julidag i Sverige bli i 2050:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder