Jimmie Åkesson (SD): - Vi må gå fysisk inn i de tapte bydelene og ta dem tilbake

STOCKHOLM (VG) Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson sier den svenske integreringspolitikken ikke har noen nytte. Han vil isteden styrket politiet med harde midler for ta hånd om utfordrende bydeler.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

«Jimmie, Jimmie, Jimmie» roper svenskene som har møtt opp på det siste valgkamparrangementet til Sverigedemokraterna (SD) på Riddarholmskajen i Stockholm lørdag kveld, i det partiets leder, Jimmie Åkesson entrer scenen.

les også

Åkesson etter SVT tok avstand fra innvandringsinnlegg: – Skandale!

– Er det noen som vil avsette statsminister Stefan Loven, roper Åkesson til et klingende «ja» fra de fremmøtte.

Én dag før valget oppfordrer han alle til å gå og stemme på SD.

I tillegg til å snakke om en annen skattepolitikk og eldreomsorg, bruker Åkesson mye tid på å snakke om styrking av politiets ressurser og en tydeligere politisk styring av politiet.

les også

Intern strid om SD: Tybring-Gjedde krevde at Jimmie Åkesson skulle tale på Frps landsmøte

– De andre partiene mener på fullt alvor at man skal møte de gjengkriminelle med saft og boller, prat og dialog. Vi vil heller gi politiet ordentlige verktøy for å opprettholde tryggheten på en ordentlig måte, sier han.

«Gjør Sverige «greit/moderat» igjen» står det på capsen til en ung tilskuer under torgmøtet, tydelig inspirert av Trumps caps under valgkampen i USA. Foto: KRISTER SØRBØ

– Det er tøffe tak som gjelder

– Ærlig talt. Om vi skal få tilbake de utsatte og tapte områdene, så er det tøffe tak som gjelder, det er det eneste som kommer til å fungere, sier han.

– Vi kan aldri unngå de her problemene om vi ikke fysisk går inn i de tapte områdene og tar dem tilbake. Tar de som står bak de kriminelle handlingene og låser de inne for veldig lang tid framover, sier han til full applaus, plystring og jubel fra publikum.

– Integreringen var bedre før vi hadde integreringspolitikk

Han kritiserer den rådene integreringspolitikken for å være nytteløs. Han mener det ikke spiller noen rolle hvor mye penger man bruker på integrering i belastede områder, så lenge det finnes kriminelle strukturer som styrer.

– De andre partienes løsning er å kaste penger over de utsatte områdene. Å bruke flere millioner på arbeidstiltak og andre prosjekter som ikke har noen nytte i det hele tatt. Integreringen fungerte bedre før vi hadde noen integreringspolitikk, sier Åkesson.

Stikk til SVT

I en partilederdebatt på SVT fredag sa Åkesson at innvandrere ikke får jobb, fordi de ikke passer inn i Sverige. Et innlegg SVT senere valgte å ta avstand fra.

Etter intens møtevirksomhet mellom partiet og kringkasteren, der kanalen besluttet å ikke be om unnskyldning, har SD besluttet å boikotte kanalen.

I sin tale på torsdag lørdag kom Åkesson med et stikk til kanalen, der han antyder at de driver med falske nyheter.

- "Sverige har aldri vært tryggere" sier de på tv, på SVT, sier han til full latter fra de oppmøtte.

– Jeg har enda ikke truffet et eneste normalt menneske som mener det, tvert om. Ser vi på statistikken, så er utryggheten et alvorlig, voksende problem. Det er skytinger, biler som brenner, voldtekter, ran av eldre og kriminelle gjenger som dominerer bydeler over hele landet, sier Åkesson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder