JAKTEN HAR BEGYNT: Fra og med lørdag kan det norske folk offisielt jakte fantasidyr, etter at mobilspillet Pokemon go ble lansert.  Foto: HELGE MIKALSEN,

JAKTEN HAR BEGYNT: Fra og med lørdag kan det norske folk offisielt jakte fantasidyr, etter at mobilspillet Pokemon go ble lansert. Foto: HELGE MIKALSEN,

Pokémon-jakten er i gang

Lørdag kunne Pokemon jakten-endelig erklæres for åpnet, også i Norge.

Inger Lise Hammerstrøm
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det virtuelle rollespillet som går ut på at man trener og fanger pokémon - fantasidyr, ble lansert i USA, Australia og New Zealand allerede 6. juli. Selv om mange nordmenn allerede har gått omveien via den amerikanske versjonen - ble spillet offisielt tilgjengelig i Norge og en rekke andre land først lørdag.

Få oversikt: Den store pokémon-guiden

På grunn av stor serverpågang måtte Europa vente pent til de amerikanerne, australierne og new zelanderne hadde lastet ned.

Pågangen var imidlertid så stor at flere servere krasjet, noe som førte til at mange ikke fikk logget inn for å spille lørdag.

Spillet som er utviklet av Nintendo, har på få dager blitt USAs største mobilspill med 21 millioner aktive daglige brukere.

I følge Buisness Insider er mobilspillet allerede større enn datingappen Tinder. På fredag var spillet installert på 5,16 prosent av alle amerikanske android telefoner, mens 2 prosent hadde Tinder på android telefonen sin. Og nedlastingskurven er forventet å stige, på èn uke gikk spillet fra 0 til over 30 millioner treff på søkemotoren Google.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder