True Crime-serien Uløst: Drapet på Birgitte Tengs

Uløst sesong 1 handlet om 17 år gamle Birgitte Tengs som ble funnet drept på Karmøy i 1995. Ingen har blitt dømt for drapet. 20 år senere spør vi hva som gikk galt med etterforskningen. Gjennom seks episoder forteller vi historiene fra menneskene som jobbet med saken og om to familier med hver sin versjon av sannheten.

 • VG

I Episode 1: 17 år gamle Birgitte Tengs ble drept i 1995. Vi er tilbake på åstedet på Karmøy og følger hennes siste timer. Vi er med i de hektiske timene etter at hun ble funnet død - gjemt bak et buskas. Lensmannen har sin første drapssak, og ganske raskt må fetteren til Birgitte forklare hvor han var den natten.

I episode 2: Drapet på Birgitte Tengs i 1995 er ikke oppklart. Faren Torger fikk beskjed om at datteren var drept da han var på jobb på et skip. Vi er med i begravelsen, der det skjer noe med fetteren. Ryktene går, og politiet får inn tips. Hva var det som gjorde at fetteren kom i politiets søkelys nærmest med en gang?

I episode 3: Hvem sitt hår ble funnet i hendene til Birgitte Tengs? Var det henne som lente seg inn i en mørk bil en times tid før hun ble drept? Hvor ble den bilen av? Vi følger sporene etter hvem som drepte Birgitte Tengs i 1995. Kan disse sjekkes mer i dag? Og en som ikke har snakket om saken på mange, mange år - tar endelig bladet fra munnen.

I episode 4: Er det mulig å tilstå et drap man ikke har begått? I mange timer hver dag satt fetteren i avhør med Kripos. Til slutt kom hele historien om hvordan han drepte Birgitte. Men er det sant? Avhørene var manipulative, sier forsker Asbjørn Rachlew. Faren til Birgitte tror det var sannheten.

I episode 5: Om fetteren kan dømmes for å ha drept Birgitte Tengs eller ikke er det dommerne og senere en jury av 10 vanlige folk som skal bestemme. Vi står foran to meget intense rettssaker, og vi har fått tak i noen opptak som aldri før er blitt publisert.

I siste episode: Kan drapsgåten løses? Fetterens støttespillere mener det finnes materiale som kan gi nye svar, men hvorfor vil ikke politiet at det skal undersøkes? På Karmøy sitter to familier - ikke langt fra hverandre - i dyp og vond splittelse. Får de noen gang svar?

Uløst 1 ble kåret til årets beste podcast i 2015 av «radiobransjens Oscar», Prix Radio.

Vi kommer til å publisere episodene fra podsuksessen Uløst sesong 1 og sesong 2 hver dag de neste 2 ukene.

Mer om

 1. Drap
 2. Podcast
 3. Karmøy
 4. Birgitte-saken

Flere artikler

 1. Birgittes fetter ville prøve saken på nytt – fikk nei av retten

 2. True Crime-serien Uløst: Da Therese Johannessen forsvant

 3. Pluss content

  Direktør tiltalt for drap på norsk kvinne: «Du vet at jeg elsker deg»

 4. Lørenskog-saken: Ni spørsmål og svar

 5. Pluss content

  Drapstiltalt ekskjæreste: Gjemte kroppsdel i koffert

 6. Hagen-avhør kan gå i vasken: Dette vil politiet ha svar på

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder