Leder for AAP-aksjonen, Elisabeth Thoresen (i midten) reagerer sterkt på at arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) byttes ut midt i mistillitsprosessen etter Nav-skandalen. Her på tilhørerbenken under Hauglies redegjørelse om saken i Stortinget i november. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

NAV-ofre mener Hauglie tar den feige veien ut

Det er flaut at ansvarlig statsråd for NAV-skandalen sniker seg ut bakveien, sier leder i AAP-aksjonen Elisabeth Thoresen.

 • NTB-Birgitte Iversen

Thoresen reagerer sterkt på at statsminister Erna Solberg (H) velger å bytte ut arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) midt i mistillitsprosessen mot sistnevnte.

– Det er bra at Hauglie går av, men dette skjer på helt feil måte. Hun burde ha gått av enten ved et mistillitsforslag eller ved å ta et steg fram og si «jeg har ikke gjort jobben min». Nå sniker hun seg ut bakveien, mener Thorsen.

– Samtidig kan vi ikke tolke dette annerledes enn at Erna Solberg og hele regjeringen har mistillit til henne, for dette er en uvanlig måte å gjøre det på, sier Thorsen.

Hun mener mistilliten nå må rettes mot regjeringens øverste leder Erna Solberg.

– Erna Solberg har det overordnede ansvaret, og hun har sovet på sin vakt.

les også

Erna Solberg grillet om NAV-saken

Minst 78 uriktig dømt

Stortingets kontrollkomité holdt høring om NAV-skandalen i starten av januar, og partiene på Stortinget er midt i sine vurderingene når det gjelder mistillitsforslaget mot Hauglie idet utskiftingen skjer.

Minst 78 personer er uriktig dømt, og mange tusen er rammet av at NAV i en årrekke har feiltolket en EU-forordning som gir rett til å ta med seg sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger til andre EØS-land.

Thoresen sier reaksjonene på avgangen blant NAV-ofrene er en blanding av glede over at Hauglie forsvinner og en fortvilelse over at ansvaret nå ser ut til å bli pulverisert.

– Det er ingen som tar ansvar for Norges største rettsskandale. Det er rett og slett flaut, sier Thoresen.

Mer om

 1. Trygdeskandalen
 2. Erna Solberg
 3. EØS
 4. Anniken Hauglie
 5. Nav

Flere artikler

 1. Vurderer å straffe Solberg for Hauglie-exit

 2. Rødt fremmer mistillitsforslag mot Anniken Hauglie

 3. NAV-saken er ikke over

 4. Parti-kilder til VG: - Ap går trolig inn for mistillit til Hauglie

 5. NAV-skandalen: Rødt-Moxnes ble kritisert for mistillitsforslag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder