STEINRAS: Søndag ble det jobbet med å sikre og rydde rasområdet på E18 ved Bommestad i Larvik. Foto: Alexander Vestrum / NTB scanpix

Vegvesenet frykter trafikkaos på E18 i Larvik

Bilister må belage seg på betydelig kø etter raset på E18 i Larvik før helgen. Vegvesenet oppfordrer til bruk av kollektivtrafikk istedenfor egen bil.

  • NTB

E18 er stengt i sørgående retning – antakelig ut uka – etter steinraset som gikk ved innkjøringen til Larviktunnelen fredag. Omkjøringsveien går gjennom Larvik. Vegvesenet frykter at det kommer til å bety trafikkaos og lange køer når folk skal til og fra jobb.

– Vi antar at det blir betydelig kø og oppfordrer lokale til å sykle og ta kollektivtrafikk, sier prosjektleder for drift og vedlikehold Trond Haugstad i Statens vegvesen til NRK.

les også

Stort steinras på E18 ved Larvik: – Et under at ingen ble drept

Mandag morgen meldte Vegtrafikksentralen om lange køer og mye trafikk i området, men ingen store trafikale problemer.

Arbeidet med å rydde E18 kan ta flere dager. Vegvesenet må blant annet sprenge en stor steinblokk i flere omganger. Håpet er å få åpnet nordgående løp for trafikk i begge retninger relativt raskt, men det vil uansett bli vanskelig å unngå kødannelse i rushtiden.

Vegvesenet anbefaler dem som kommer langveisfra, både fra sør og nord, å kjøre via Skien for å unngå trafikkaos.

Ifølge Østlands-Posten var det allerede før klokken seks mandag mer trafikk enn vanlig fra Stavern og inn mot Larvik sentrum. Mannskaper fra Vegvesenet var på plass i krysset Storgata/Stavernsveien for å dirigere trafikken manuelt.

les også

Foreløpig ras-vurdering på E18: Mer av fjellet må ned

Ifølge Telemarksavisa var det flere kilometer med kø på E18 mellom Porsgrunn og Larvik mandag morgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder