Planla nytt nettverk fra cella

Wolden med tette bånd til australsk pyramidekonge

NYHETER

Fra cella i Kongsvinger fengsel la T5PC-gründer Jim Wolden planer om å starte et nytt nettverk i mai i år.

Publisert:

VG kan i dag avsløre at Wolden og Kotlar har hatt tett kontakt i flere år, og også samarbeidet om flere prosjekter.

Det nye nettverket Wolden og Kotlar planla i mai, ble betegnet som en «Gold deal» (gullavtale). Nettverket skulle etter det VG for- står markedsføres overfor T5PC-medlemmer.

Faks til fengselet

Også medlemmene i den fallerte pyramiden Life Wealth 8 (LW8), som Wolden og Kotlar grunnla, skulle verves til det nye prosjektet.

Like før han startet soningen av en syv måneder lang bedrageridom i begynnelsen av mai i år, ringte Wolden etter det VG forstår til Kotlar. De to pyramidekollegene skal blant annet ha diskutert LW8, som påførte 12000-13000 nordmenn tap på inntil 60 millioner kroner i år.

To uker senere skal Kotlar ha sendt en telefaks til Kongsvinger fengsel, der Wolden hadde påbegynt soningen på åpen avdeling.

I telefaksen, som omhandler «gullavtalen», skal Kotlar også ha referert til at første fase av LW8-pyramiden var avsluttet. Woldens andel av dette var angivelig 20 prosent.

VG er ikke kjent med om pyramideparets nye planer ble realisert. Da Kotlar kontaktet Wolden pr. telefaks, skal australieren ha manglet kontantene som skulle til for på starte opp «gullavtalen».

Men Kotlar og Wolden skal også ha holdt kontakten mens T5PC-gründeren satt i fengsel. De skal ha snakket med hverandre pr. telefon flere ganger, og også ha holdt kontakt gjennom kjæresten til Woldens medhjelper, Remi Malmberg.

Lang fartstid

Kotlar og Wolden skal etter det VG vet ha lang fartstid sammen. De skal begge ha vært aktive i nettverket Alpha Club på 90-tallet, som Lotteritilsynet mente var en ulovlig pyramide.

Våren 2002 overtalte Jim Wolden reality-kjendisen Espen Asbjørnsen fra TV3-serien «Kråkeslottet» til å satse 110000 kroner i et prosjekt. Australske forskere hadde angivelig fremstilt en type vann med høyere oksygeninnhold som skulle være sunnere enn ordinært vann.

Vannprosjektet endte med kollaps, og Asbjørnsen tapte pengene sine. Woldens partner i det fallerte vannprosjektet var nettopp australieren Erminio Kotlar.

Kotlar er sentral i nettverket Quality of Life (QOL), der Finance Credit-grunderen Torgeir Stensrud er en av ververne.

Australieren er styremedlem i nettverket, som nå forsøker å lokke medlemmene fra LW8 over til seg. VG lyktes ikke i å komme i kontakt med hverken Kotlar eller Wolden i går.

Her kan du lese mer om