Alle norske IS-mødre og barna deres må hentes hjem, mener Venstres Abid Raja. Det har fått sentrale politikere i Frp til å tenne på alle pluggene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Venstre og Frp i heftig krangel om IS-saken

En betent ordkrig er under oppseiling mellom sentrale politikere i Venstre og Frp etter den såkalte IS-saken, der en norsk kvinne er hentet hjem fra Syria.

  • NTB

Det hele startet med at Venstres Abid Raja onsdag gikk ut i mediene med budskapet om at alle norske kvinner tilknyttet IS i Syria og barna deres må hentes hjem til Norge, skriver NRK.

Det fikk fylkesleder Odd Eilert Persen i Troms og Finnmark Frp til å tenne på alle pluggene. «Raja kan ta med seg resten av Venstre og IS-barna og reise og ryke», skriver Persen i et innlegg på Facebook.

Persen lenker samtidig til et annet Facebook-innlegg fra en Frp-politiker fra Eidsvoll, der Raja kalles for islamist.

– Jeg har ikke sagt at han er islamist, men tar avstand fra at han står og inviterer alle IS-kvinner hjem. Det er helt uaktuelt å akseptere for Frp. Det er på trynet og forteller hva Frp sliter med i regjering, sier Persen til NRK.

Venstres Carl-Erik Grimstad reagerer svært sterkt på omtalen av Raja.

– Dette er så alvorlig at slike handlinger setter Abid og hans familie i fare, sier en rasende Grimstad til NRK. Han krever nå at Frp-leder Siv Jensen rydder opp i egne rekker, og at Persen beklager.

Flere artikler

  1. Flere krav fra fylkeslederne til Siv Jensen – én vil ha Frp-exit uansett

  2. Frp tok dissens om å hente hjem norsk IS-kvinne

  3. Frp-fylkestopp om regjerings-exit: – Aldri vært nærmere enn nå

  4. Dette er de gjenværende IS-kvinnene

  5. Jobbet i månedsvis med hemmelig hjemhenting

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder