SKIFTER SIDE: Flyttingen av den mye omdiskuterte bomstasjonen i Sandakerveien er i gang. Masten til bomstasjonen flyttes over på den andre siden av veien. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Omdiskutert bomstasjon på Torshov flyttes

Bomstasjonen som i vår ble satt opp rett foran to balkonger på Torshov i Oslo, blir nå flyttet. Nå kan det bli balkongfest.

Gravearbeidene startet torsdag, og bommen blir flyttet til den andre siden av gaten.

At det nå skjer, er Arne B. Øystese, som ble intervjuet i nesten alt av norske riksmedier, glad for. Han fikk bomstasjonen rett ved balkongen og er også styremedlem i borettslaget Marcus Thranes gate 8–20.

– Med tanke på all omtalen saken fikk, må vi jo nå tenke oss om i borettslaget om vi skal ha en liten balkongfest, sier han til VG.

Øystese er styremedlem i borettslaget Marcus Thranes gate 8–20. Foto: PRIVAT

– Veldig fornøyd

Vegvesenet opplyste i juni til Dagsavisen at det «antakelig ikke er en løsning» å la bommen stå, og at det vil gå i dialog med borettslaget.

Derfor kom det nå ikke som en stor overraskelse for Øystese at bommen fjernes.

– Vi er veldig fornøyd med utfallet. Vi har vært i tett dialog med Vegvesenet helt siden saken dukket opp før sommeren, sier han.

Men for borettslaget skal det ikke ha vært mye å følge opp.

– Det ble voldsom respons etter det første oppslaget. Den ble ført videre av seg selv. Vi gjorde lite på egenhånd.

BALKONG-BOMSTASJON: Slik så det ut da bomstasjonen i vår ble satt opp rett utenfor balkongen til en bygård på Torshov i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Fikk ikke nabovarsel

Det var Dagsavisen som først omtalte saken om bomstasjonen som poppet opp i Sandakerveien på Torshov 16. mai, rett foran balkonger i flere leiligheter.

Ifølge seniormegler Erling Beck hos Privatmegleren i Torshovgata vil det å nærmest ha en bomstasjon i fanget ute på balkongen medføre er stort verditap.

Beboerne i den hundre år gamle bevaringsverdige bygården fikk ikke beskjed om at bomstasjonen skulle settes opp. Det kom heller ikke noe nabovarsel, før borettslaget ble informert i en epost fra Statens vegvesen to dager i forveien, da med tilbud om befaring.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder