Over 9.000 nordmenn og 34.460 personer fra hele Norden er på reise med selskaper som er eid av Thomas Cook. Foto: Tim Goode / AP / NTB scanpix

Rammet av Thomas Cook-konkursen? Slik får du hjelp

Daglig leder Aki Viitala i Reisegarantifondet sier at de jobber med å sende ut informasjon til alle som er rammet av Thomas Cook-konkursen.

  • NTB

– I tett samarbeid med Ving har vi kontroll på hvor folk oppholder seg. Vi har konkursrutiner og beredskapsplaner knyttet til hendelser som dette, sier Viitala til NTB.

Ved konkurs kan kunder søke om erstatning hos Reisegarantifondet på deres nettsider ved å legge fram reisedokumenter og kvittering på betalt reise.

  • For at reisen din skal være dekket av Reisegarantifondet, må det regnes som en pakkereise.
  • Da må den inneholde minst to reisetjenester, for eksempel fly og hotell, med andre ord en typisk charterreise.

Viitala oppfordrer alle Ving-reisende til å forholde seg til dem via epost gjennom dagen.

Les også: All trafikk med Ving kanselleres

– All informasjon kommer på våre nettsider. Konkursen rammer svært mange, og det er mye ryddigere at alle forholder seg til epost, som vi har rutiner for, sier han.

Over 9.000 nordmenn og 34.460 personer fra hele Norden er på reise med selskaper som er eid av Thomas Cook.

Ving er medlem i Reisegarantifondet som sikrer nordmenn i utlandet mot å bli strandet på ferie, om selskapet skulle gå konkurs i morgen tidlig.

Litt over klokken 3 natt til mandag opplyste Thomas Cook på sine nettsider at forhandlingene med den britiske staten om en avtale for rekapitalisering av selskapet hadde brutt sammen. Fra det øyeblikket var selskapet teknisk sett konkurs, og det går derfor mot en styrt avvikling av selskapet.

Les også: Analytiker tror Ving kan bli kjøpt av private equity-fond

Tilbakebetaler

Ving opplyser på sine sider at hele reisen vil bli tilbakebetalt i samsvar med pakkereiseloven, dersom Ving har avbestilt reisen og ikke kan ordne alternative løsninger.

Reiser bestilt med andre flyselskap som British Airways, Norwegian og Thai Airways blir ikke berørt.

«Vårt fokus akkurat nå er å ta vare på berørte kunder, og vi forventer å ha mer informasjon i løpet av dagen. Alle pakkereiser som er bestilt av Ving er sikret av reisegarantien», heter det på hjemmesiden.

Ving har foreløpig ikke delt informasjon om hvilke flyvninger i tiden fremover som er påvirket av konkursen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder