GA GLADBESKJEDEN: Ingrid Roterud Mathisen gjorde en nordmann meget fornøyd da hun fortalte at han hadde vunnet 441 millioner kroner fredag. Foto: Nina Rundsveen Norsk Tipping

Satte premierekord: Vant 441 millioner kroner

«Hei, dette er Norsk Tipping. Du har vunnet 441.287.335 millioner kroner».

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Norge fikk fredag kveld en ny multimillionær. En heldig mann klarte nemlig å spille tallene riktig under kveldens Eurojackpot, og resultatet ble 441 millioner kroner ekstra på kontoen. Eller firehundreogførtien millioner tohundreogåttiseks tusen trehundreogtrettifem kroner.

Leter etter ukjent lottovinner: Får 13 millioner kroner på konto

Vil kjøpe fotballspiller

Det var Ingrid Roterud Mathisen som fikk æren av å plukke opp gulltelefonen og ringe den heldige mannen.

– Han ble rett og slett satt ut. Han sa at han var glad og litt målløs, sier hun til VG.

Mannen kjente ikke igjen Norsk Tippings vinnernummer, 62560000, men var raskt på nettsiden til selskapet for å sjekke at det faktisk stemte. Mathisen forteller at hun ikke umiddelbart avslørte summen til vinneren, men at hun «dro det ut i det lange og brede før jeg avslørte hva det gjaldt».

– Han lo godt innimellom. Han hadde familie i bakgrunnen som skjønte hva som var i ferd med å skje. De var like målløse i bakgrunnen. Han var veldig rolig, og tok gladnyheten med fatning, forteller Mathisen.

Mannen, som ønsker å være anonym, kan altså starte neste uke med et nisifret beløp på kontoen. Og han leker allerede med tanken på hva han skal bruke noe av potten på.

– Han sa det var vanskelig, men at han kanskje skulle kjøpe en fotballspiller til favorittlaget sitt, sier Mathisen.

Les også: Her går det galt under Viking Lotto-sendingen

Knuste forrige rekord

Det er fire år siden det sist ble satt rekord i kronebeløp fra Norsk Tipping. Da var det 216 millioner kroner i Vikinglotto som ble utbetalt. Fredagens ferske lottomillionær dro like så godt inn det dobbelte.

På Hamar-kontoret er det topp stemning etter rekordpotten ble faktum.

– Vi har jo drømmejobben. Når du ikke vinner den pengesummen selv, vil jeg påstå at det er det nest morsomste å sitte i den andre enden av røret og gi den beskjeden, sier Mathisen fornøyd.

Les også: Materialforvalteren vant i Lotto – vil sponse Vålerenga med nye drakter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder