LESBISK PAR I BAMSE: For første gang er et lesbisk par en del av tegneserien Bamse - som selges i Sverige. Foto: EGMONT

Første lesbiske par i Bamse-tegneserien

I sommernummeret til Bamse-tegneserien får leserne for første gang bli kjent med et lesbisk par. Slikt burde blitt gjort i større grad, mener Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

  • Marie Moen Kingsrød

Artikkelen er over tre år gammel

Svenske Aftonbladet melder at det lesbiske paret Vera og Frida skal være med i sommerens tegneserie-utgave av Bamse. Det er første gang dette skjer.

– Vi forsøker å vise ulike typer familier. Bamses verden forandres og utvikles akkurat som i det virkelige livet. Bamse er en humanist og står for alles likeverd, sier Bamsetidningens sjefredaktør Charlotta Borelius til Aftonbladet.

NYE STRIPER: I sommerutgaven av Bamse får du treffe dette paret. Foto: EGMONT.

Lest denne? «Negerkonge» fjernes fra Pippi-bøker

I mai 2009 ble bladet lagt ned i Norge, men det selges fremdeles i Sverige. Derfor må du til Sverige for å skaffe deg den unike utgaven. Ifølge Borelius handler det om at det lesbiske paret skal flytte til en bondegård.

– Flere lesere har gitt oss veldig positive tilbakemeldinger. Det synes vi i redaksjonen selvfølgelig er kjempekult, sier sjefredaktøren.

Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI) etterlyser flere lignende tiltak i litteratur for barn og unge.

– Det er kjempefint at barn får muligheten til å se slike ting. Og at både lesbiske, transpersoner og homofile får historier de kan kjenne seg igjen i. Slikt burde blitt gjort i større grad – både i film og bøker. Det er viktig at man har et mangfold, og det gjelder alt fra hudfarge, vekt til kjærlighet, sier Ingvild Endestad i FRI.

Les også: Facebook-gründer har fått egen tegneserie

Foto: EGMONT.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder