Hovedinnhold

Bankdirektør fikk over 14 millioner i sluttpakke

FÅR BONUS: Morten Bjørnsen får over 14 millioner i sluttpakke. Foto: Bjørn Sigurdson
FÅR BONUS: Morten Bjørnsen får over 14 millioner i sluttpakke. Foto: Bjørn Sigurdson
En tidligere bankdirektør i BNbank fikk med seg 14,3 millioner kroner i sluttpakke da han måtte gå i januar. Bare få måneder før hadde banken fått krisehjelp fra Bankenes Sikringsfond.

Denne saken handler om:

BNbank (tidligere Glitnir Bank) måtte i fjor høst få et kriselån på fem milliarder kroner fra Bankenes Sikringsfond for å overleve. Bare uker etter kriselånet overtok Sparebank 1-alliansen banken etter at eieren, islandske Glitnir, gikk overende.

Les også:Gruppesøksmål mot Glitnir Bank

I januar i år sluttet administrerende direktør Morten Bjørnsen i BNbank. Til tross for at banken hadde et underskudd på 579 millioner kroner i fjor, fikk Bjørnsen med seg over 14,3 millioner kroner da han sluttet, skriver Dagens Næringsliv.

Beløpet inkluderer 5,6 millioner kroner i etterlønn, 2,9 millioner i prestasjonslønn, samt bonuser.

- Disse utbetalingene er helt urimelige. Det er ikke slik vi ønsker å drive, sier nestleder Kjell Fordal i styret i BNbank. Han understreker at Sparebank 1-alliansen aldri ville ha inngått en slik avtale, men at de overtok den da de kjøpte den kriserammede banken.

Les også:Skattekrøll for 55.000 BNbank-kunder

- Min vurdering er at eierne var godt fornøyd med jobben jeg hadde gjort, så må det være opp til andre å vurdere hva som er rimelig, sier Bjørnsen selv i en kommentar.

Til sammen fikk fem direktører i BNbank utbetalt 12 millioner kroner i prestasjonslønn i fjor.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Nyheter

Se neste 5 fra Nyheter