Hovedinnhold

Kanye gjorde skandale på nattens MTV-galla

(VG Nett) Kanye West stormet scenen under Taylor Swifts takketale og sjokkerte prisvinneren foran TV-seerne og fullsatt sal.

Denne saken handler om:

Det er ikke første gang at Kanye West sørger for oppstandelse på direkten. Han har det med å protestere høylytt når han selv ikke vinner. Men sjelden har rapperen provosert så sterkt som under nattens MTV Video Music Awards i New York.

SE BILDER FRA FESTEN HER

«Forsvarte» Beyonce

Den unge country-nykommeren Taylor Swift (19) ble ropt opp som vinner av prisen for beste video av kvinnelige artist, men gleden ble kortvarig for Taylor, som så vidt rakk å entre podiet i Radio City Music Hall før Kanye ødela det hele.

VGTV: SE HVA SOM SKJEDDE HER

- Jeg har alltid lurt på hvordan det ville være å vinne en av disse prisene, men jeg hadde aldri hadde trodd det skulle skje, sa en rørt Taylor som med videoen «You Belong With Me» vant over blant andre Beyonce, Pink, Lady Gaga, Katy Perry og Kelly Clarkson.

Stort mer rakk ikke Taylor å si før en indignert Kanye stormet scenen og rev mikrofonen fra henne midt under takketalen.

- Taylor, jeg er virkelig glad på dine vegne, og jeg skal la deg få fortsette, men Beyonce har en av tidenes beste videoer! ropte Kanye foran en målløs Taylor, mens TV-kameraene zoomet en like sjokkert Beyonce i salen. Publikum reagerte med å pipe ut Kanye.

Artikkelen fortsetter under bildet.

OMFAVNET HVERANDRE: Beyonce Knowles sørget for at Taylor Swift fikk komme tilbake på scenen. Foto: Reuters
OMFAVNET HVERANDRE: Beyonce Knowles sørget for at Taylor Swift fikk komme tilbake på scenen. Foto: Reuters

Beyonce trøstet

Taylor klarte ikke å fullføre takketalen, men ble stående taus og tydelig ille berørt på scenen før hun spaserte bort.

Beyonce sørget imidlertid for å rette opp noe av Kanyes skandale da hun senere vant for årets beste musikkvideo med «Single Ladies», samme video hun ble slått med av Taylor tidligere på kvelden.

- Jeg husker hvor stolt jeg var da jeg vant min første MTV Video Music Awards-statuett som 17-åring sammen med Destiny's Child. Jeg ønsker å la Taylor komme fram å nyte øyeblikket sitt, sa Beyonce og omfavnet Taylor da hun kom tilbake på scenen.

STOR BILDESPESIAL

- Kan vi prøve en gang til? sa en nervøs, men smilende Taylor til publikum før hun fullførte takketalen som var blitt amputert tidligere på kvelden.

Takket Beyonce

Taylor forklarte senere til nyhetsbyrået AP at hun aldri hadde møt Kanye før, men at hun alltid har vært en beundrer av ham.

SANG FOR SIN DØDE BRØR: Janet Jackson på podiet. Foto: AP Foto:
SANG FOR SIN DØDE BRØR: Janet Jackson på podiet. Foto: AP Foto:

- Jeg ønsker ikke å gå inn i en verbal krig med ham, sa Taylor som skrøt av Beyonces «redningsaksjon».

- Jeg trodde ikke jeg kunne beundre Beyonce mer enn jeg allerede gjorde, og så skjedde dette i kveld. Det var vidunderlig, lød det fra country-Taylor.

Har sagt unnskyld

Kanye har i morgentimene i dag gått ut og beklaget oppførselen sin. I sin egen blogg skriver rapperen: «Jeg er sååååå lei meg for taylor Swift, hennes fans og hennes mor. Jeg snakket med moren hennes like etterpå, og hun sa det samme som min mor ville sagt - at hun er svært talentfull», skriver Kanye.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MINTES MICHAEL JACKSON: Madonna på MTV-scenen i natt. Foto: Reuters
MINTES MICHAEL JACKSON: Madonna på MTV-scenen i natt. Foto: Reuters


Hyllet Michael Jackson

Ikke uventet var nattens prisgalla også preget av Michael Jacksons nylige bortgang. Madonna og Michaels søster Janet sørget for en følelsesladet hyllest av popkongen.

VGTV: Se Janets hyllest her

- Noen ganger må man miste noen før man virkelig vet å sette pris på dem, sa Madonna - for anledningen kledd i sort.

- Ja, Michael Jackson var et menneske, men ja, han var også en konge. Lenge leve kongen, sa Madonna.

Viste filmtrailer

Festen ble avsluttet av at traileren for den kommende Jackson-dokumentaren ble vist for aller første gang - se traileren fra «This is it» på YouTube.

Disse vant:

ÅRETS BESTE VIDEO
Single Ladies (Put a Ring on It), Beyonce

BESTE NYKOMMER
Lady Gaga

BESTE MANNLIGE VIDEO
Live Your Life, T.I. featuring Rihanna

BESTE KVINNELIGE VIDEO
You Belong With Me, Taylor Swift

BESTE POPVIDEO
Womanizer, Britney Spears

BEST HIP-HOP-VIDEO
We Made You, Eminem

BESTE ROCKEVIDEO
21 Guns, Green Day

BESTE VIDEO (THAT SHOULD HAVE WON A MOONMAN)
Sabotage, Beastie Boys

BESTE GJENNOMBRUDDSVIDEO
Lessons Learned, Matt and Kim

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk