Hovedinnhold

Tone Damli Aaberge blir «Idol»-dommer

- Jeg vil finne en uslepen diamant, sier artisten

SKJERMTROLL: Tone Damli gleder seg til å bli «Idol»-dommer. - Det kribler i magen, og jeg gleder meg til å sette meg bak det bordet og «sjefe» litt, smiler hun. Foto: Terje Bringedal / VG
SKJERMTROLL: Tone Damli gleder seg til å bli «Idol»-dommer. - Det kribler i magen, og jeg gleder meg til å sette meg bak det bordet og «sjefe» litt, smiler hun. Foto: Terje Bringedal / VG
Syv år etter at hun selv deltok i «Idol», blir Tone Damli (24) dommer i talentkonkurransen.

Denne saken handler om:

- Jeg har hatt lyst til dette lenge, og jeg gleder meg som et lite barn til å begynne, sier Tone til VG.

24-åringen blir en av fire nye dommere når sangkonkurransen gjør comeback for syvende gang våren 2013.
Auditionrundene starter allerede om to måneder, og den unge popstjernen er klar på hvilken type artist hun er på utkikk etter.

BAKGRUNN: Tar «The Voice»-pause - satser på «Idol»

- Ganske slem
- Om det er jente eller gutt spiller ingen rolle. Det må være et talent, en uslepen diamant som man kan være med å forme, sier hun.

DEN GANG DA: Tone Damli var bare 16 år da hun var med i «Idol» i 2005. - Uten den konkurransen, så hadde jeg nok bare vært en hobbymusiker i dag, sier hun. Foto: TV 2
DEN GANG DA: Tone Damli var bare 16 år da hun var med i «Idol» i 2005. - Uten den konkurransen, så hadde jeg nok bare vært en hobbymusiker i dag, sier hun. Foto: TV 2

Artisten sang seg selv til en andre plass i talentkonkurransen i 2005, kun slått av Jorun Stiansen (28), og tror hennes bakgrunn som deltager kommer til å spille positivt inn i jakten på nye idoler.

- Jeg vet hvordan deltagerne har det, og kan dermed sette meg inn i deres situasjon på en bedre måte, sier hun.

- Blir du «Snille»-Tone eller «Slemme»-Tone?

- Jeg er jo en ganske slem person, fleiper hun.

- Nei da, jeg har ingen planer om å sende noen personer grinende ut av auditionrommet. Jeg tror jeg kan være ærlig i tilbakemeldingene uten at jeg blir stemplet som slem av den grunn, legger Damli til.

- Morsomt sirkus
Selv beskriver hun sin egen deltagelse i talentkonkurransen for syv år siden som et «stort eventyr».

- Jeg husker det som det var i går. Bare det å dra til «storbyen Oslo» å ligge på hotell var stort for en 16-år gammel Sogndalsjente som meg.

- Direktesendingene hver fredag var også helt surrealistisk. Det var et massivt, men veldig morsomt sirkus, sier hun.

2013 blir et begivenhetsrikt år for Tone. Foruten å være «Idol»-dommer, skal hun også gifte seg med filmforloveden Aksel Hennie (36) neste sommer.

Men selv om timeplanen begynner å bli fylt opp, så er ikke hovedpersonen selv redd for at det skal gå utover bryllupsplanleggingen.

- «Idol» blir altoppslukende. Men det er jo kun på fredager, så det blir tid til andre ting innimellom også, smiler hun.

Superstjerne
TV 2s programdirektør, Pil Gundelach Brandstrup, er sikker på at Tone har mye å tilføre neste år «Idol»-sesong.

- Vi er strålende fornøyde over å få med Tone som «Idol»-dommer i vår jubileumssesong.

- I «Idol» leter vi etter en superstjerne, og da er det fantastisk fint å ha en superstjerne med i juryen også, sier hun til VG.

Ifølge TV 2 er ikke de tre andre dommerne klare ennå.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV