Hovedinnhold

Vil betale MGP-finale med økt lisens

VIL ØKE LISENSEN: Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas. Foto: Robert S. Eik
VIL ØKE LISENSEN: Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas. Foto: Robert S. Eik
Kulturminister Trond Giske (Ap) åpner for å øke NRK-lisensen for å finansiere finalen i Eurovision Song Contest på Telenor Arena i mai neste år.

Denne saken handler om:

Torsdag formiddag samlet NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas aktører fra både kulturliv, TV-produksjonsmiljøene og kulturminister Trond Giske (Ap) til visjonsseminar om finalen på Marienlyst i Oslo. Etter seminaret kunne Giske fortelle at det ligger an til en økning av lisensen for å få finansiert finalen i mai.

- Når vi setter lisensen for 2010 må vi ha i bakhodet at NRK skal avvikle et stort arrangement innenfor sine ordinære budsjetter, sier Giske til ANB, uten å tallfeste hvor stor økningen blir.

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas legger ikke skjul på han trenger ekstra midler til gigantarrangementet.

- Det er et sprik mellom inntekter og utgifter på noen titalls milioner. Her håper jeg kulturdepartementet kan hjelpe til, sier Bjerkaas til ANB.

Han kan ikke si noe om hvor mye dyrere lisensen blir.

- Vi jobber på spreng med å få en kalkyle ut, noe som kan skje i løpet av tre-fire uker, sier Bjerkaas.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV