Hovedinnhold

Rybak blir NRK-reporter

MGP-EKSPERT: Her feirer Alexander Rybak seieren i Eurovision Song Contest i Moskva 2009. Foto: Scanpix
MGP-EKSPERT: Her feirer Alexander Rybak seieren i Eurovision Song Contest i Moskva 2009. Foto: Scanpix
(VG Nett) Alexander Rybak (24) skal dekke Eurovision Song Contest i Düsseldorf som reporter for nrk.no.

Denne saken handler om:

Dermed blir det et slags MGP-comeback for Rybak, to år etter at han gikk til topps i den europeiske finalen i Moskva i mai 2009 - med låten «Fairytale».

- Vi er veldig glade for å ha Alexander med på laget. Han har en unik erfaring som er nyttig både i virke som reporter for NRK.no, og som medlem i den norske delegasjonen, sier prosjektleder for den norske delegasjonen, Skjalg Solstad, i en pressemelding.

Skal chatte

Rybak skal rapportere hjem fra Eurovision Song Contest i Düsseldorf, der han blant annet skal følge de første scenenprøvene til Stella Mwangi (24).

Under de to semifinalene 10. og 12. mai, samt finalesendingen lørdag 14. mai, vil Rybak chatte direkte med seerne på nrk.no.

Viksmo-Slettan fortsetter

Som i fjor er det Olav Viksmo-Slettans stemme TV-seerne får høre fra den norske kommentatorboksen. Viksmo-Slettan har jobbet i NRK siden 1992, og har allsidig erfaring fra både radio og TV.

Viksmo-Slettan fikk sin kommentatordebut i fjor under Eurovision Song Contest i arenaen på Fornebu.

Allerede førstkommende lørdag setter Stella Mwangi seg på flyet til Düsseldorf. Hun har sine første sceneprøver søndag. Tirsdag 10. mai konkurrerer Stella i den første semifinalen, med startnummer to.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk