Hovedinnhold

Rybak spriter opp MGP i Danmark

Har laget eget ESC-medley for danskene

MGP-AKTUELL: Alexander Rybak - her i Tyskalnd under MGP-oppkjøret i fjor - har fortsatt en finger med i spillet. Foto: MATTIS SANDBLAD
MGP-AKTUELL: Alexander Rybak - her i Tyskalnd under MGP-oppkjøret i fjor - har fortsatt en finger med i spillet. Foto: MATTIS SANDBLAD
(VG Nett) Alexander Rybak (25) skal være med å kåre dansk vinner samtidig som han skal opptre i den danske finalen lørdag.

Denne saken handler om:

Rybak fortsetter å seile i MGP-medvind - snart tre år etter at han kuppet showet i Moskva. Nå frister danskene TV-seerne med nordmannen som de beskriver som «tidenes største største internasjonale MGP-vinner».

Danske dr.dk  melder at Rybak skal være gjesteartist i MGP-finalen i Gigantum i Ålborg førstkommende lørdag.

I tillegg skal 25-åringen være med å bestemme hvilken låt som skal vinne. Nytt i år er nemlig at den danske MGP-leiren har med juryer fra de landene som har vunnet de siste fire årene, Russland, Norge, Tyskland og Aserbajdsjan.

Gleder seg mest til å spille

- Det er alltid gøy å bli invitert i en jury, særlig i Skandinavia hvor alt er så rettferdig. Men jeg gleder meg aller mest til å få spille i deres finale! Det er stas å bli invitert til Danmark, hvor jeg ikke har fått tid til å være så mye før. Jeg har komponert et eget ESC-medley for anledningen, som er en hyllest til mine favorittartister, sier Rybak til VG gjennom sin prosjektmanager Kathrine Synnes Finnskog.

Den tidligere Eurovision-vinneren har holdt en lav profil her i Norge den siste tiden, og har satset mest i Øst-Europa det siste året.

- Derfor er det veldig deilig å føle seg så velkommen i Danmark nå når jeg skal være mye i Skandinavia igjen, sier han.

Sammen med danske TV-seere og en egen fagjury skal vinnerlåten plukkes ut.

Mer om juryprosessen på dr.dk 

- Må fortelle en historie

Rybak er formann for den norske juryen, som for øvrig består av Venke Knutson, Bjørn Johan Muri, Omer Bhatti og Kjell Petter Askersrud i plateselskapet Universal.

- Det er viktig for meg at folk forteller en historie i sangen. Og selvsagt må melodien være god, sier Rybak til det danske nettstedet.

Rybak selv gjorde en gammel kjærlighetshistorie verdenskjent med sin hitlåt «Fairytale» i 2009.

- Når vi i den norske juryen velger den låten vi mener er best, så er det helt sikkert en sang som vinner hjertene våre, sier Rybak.

Rybak er for lengst på plass i Danmark og deltar på flere TV-show før det store musikkshowet lørdag.

Samtidig som danskene kårer sin MGP-representant lørdag kveld, starter NRK sin jakt på vinner med avspark for den aller første delfinalen på Ørland.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk