Hovedinnhold

Arrangørtabbe ødela for Carina Dahl

Produksjonen vurderte om Carina skulle få synge på nytt

KUNNE IKKE DANSE: Carina Dahl skulle danse under showet og fremførelsen av «Sleepwalking» i går, men måtte i stedet holde på mikrofonen - da hun fikk feil mikrofonstativ. Foto: Ned Alley, NTB Scanpix
KUNNE IKKE DANSE: Carina Dahl skulle danse under showet og fremførelsen av «Sleepwalking» i går, men måtte i stedet holde på mikrofonen - da hun fikk feil mikrofonstativ. Foto: Ned Alley, NTB Scanpix
STEINKJER (VG NETT) Carina Dahl (27) fikk feil mikrofonstativ under gårsdagens delfinale i Melodi Grand Prix - og det ble tatt opp til vurdering om hun skulle få synge på nytt.

Denne saken handler om:

Tabben førte til at Carina Dahl ikke kunne gjennomføre koreografien og dansingen som var planlagt siden hun måtte holde mikrofonen i hånden hele tiden. Mikrofonstativet passet nemlig ikke med mikrofonen.

VG Nett har fått mail fra flere TV-seere som reagerte da Dahl tydelig slet med å få mikrofonen inn i stativet.

«Dette diskuterte vi i heimen mens hun fremførte melodien, men vi visste jo ikke hva som var årsaken. Vi trodde at hun bare var nervøs, men dette forklarer jo alt», skriver en TV-seer til VG Nett etter å ha lest om arrangørtabben.

Les også: Bare menn videre i Melodi Grand Prix

Rolf Ørjan Høgset, Carinas samarbeidspartner og videoregissør, sier til VG Nett at Carina tok det tungt.

- Klart hun var lei seg. MGP er en stor ting man legger veldig mye i. Når selve direkteshowet ikke blir det man har forventet på grunn av en arrangørtabbe, er det klart det er trist både for Carina og alle som har lagt ned mye tid og arbeid i prosjektet - selv om det kanskje ikke hadde noe å si for utfallet, mener Høgset.

Han skjønte raskt at noe var galt da Carina begynte å synge.

- Hun gjennomførte ikke showet sånn hun hadde planlagt. Men at noen av riggerne som skulle plukke ned scenen etterpå gikk og nynnet på nettopp «Sleepwalking», gjorde at vi likevel kunne dra litt på smilebåndet.

Manager Jørn Dalchow forteller at det var snakk om å synge på nytt.

- Muligheten for det var kort oppe som et tema, sammen med andre sider av det som skjedde, men noe vi aldri vurderte seriøst. TV-seerne ville ikke ha forstått det, sier Dalchow.

VGs dom over låtene i gårsdagens delfinale!

Prosjektleder Stian Malme bekrefter overfor VG at det ble gjort en feil da Carina Dahl skulle gå på scenen. I motsetning til de TV-seerne VG Nett har vært i kontakt med, mener han at publikum ikke fikk med seg at noe ikke var som det skal.

- Det ble satt inn feil stativ på scenen som ikke passet til mikrofonen Carina brukte. Det gikk litt utover koreografien hennes, men ikke slik at seerne merket det, skriver Malme i en kommentar til VG Nett.

- Ble det diskutert om hun kunne ta nummeret en gang til?

- Vi vurderte ikke at dette var grunn til å ta nummeret om igjen, men antakelig fikk de spørsmålet «vil du at vi sjekker om du kan synge sangen på nytt?» fra de som tar imot artistene backstage. Vår vurdering var at Carina håndterte dette på en meget proff måte og at publikum hjemme ikke ville skjønne noe dersom hun fikk fremføre nummeret på nytt, sier Malme.

Produksjonen la seg ifølge Carina Dahls manager Jørn Dalchow flate etter tabben, og Malme beklager overfor Carina.

- Det er selvfølgelig meget beklagelig at hun får feil mikrofonfeste, men som sagt så håndterte hun det meget bra!

Carina Dahl er ute av MGP-sirkuset, men kan likevel glede seg over at låten «Sleepwalking» er den eneste som er listet på P3.

- Carina gleder seg nå først og fremst over B-listingen på P3 som eneste MGP-låt med listing så langt. Dessuten svært bra respons på videoen og sosiale medier, sier Jørn Dalchow.

VG Nett kom ikke i kontakt med Carina Dahl selv. Hun sitter ifølge managementet på et fly til Spania der hun skal feriere med familien.

FIKK FLEST STEMMER: Ole Karlsen og Emil Solli-Tangen i Gromth. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG
FIKK FLEST STEMMER: Ole Karlsen og Emil Solli-Tangen i Gromth. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk