Hovedinnhold

Les dette Sverige: Rybak er fortsatt størst

MESTERMØTE: Lorine Zineb Noka Talhaoui, bedre kjent som Loreen, og Alexander Rybak besøkte den svenske ambassadens fest på Villa Petrolea i Baku på tirsdag. Foto: Scanpix
MESTERMØTE: Lorine Zineb Noka Talhaoui, bedre kjent som Loreen, og Alexander Rybak besøkte den svenske ambassadens fest på Villa Petrolea i Baku på tirsdag. Foto: Scanpix
Loreen fikk flere 12-poengere, men Alexander Rybak har fortsatt tidenes høyeste poengsum.

Denne saken handler om:

«Euphoria» satte Eurovision-rekord i antall 12-poengere, med 18 av 41 mulige, og vant med 372 poeng totalt. Da Rybak vant Eurovision i 2009 med sin «Fairytale», fikk han til sammen 387 poeng. 16 av dem var 12-poengere.

- Wow, det var nære på. Ikke prøv å stikke av fra meg igjen, rekorden min, skriver Rybak på Facebook, søndag.

Han hyller likevel Lorreen, og omtaler hennes sceneopptreden som tidenes mest originale.

Lovet bestemødre tårer

Det er de russiske bestemødrene som står Rybaks hjerte nærmest. Artisten lovet å la tårene strømme dersom ikke Buranovskye Babushki gikk til topps. De tok andreplassen.

- På veien i sommer vil det være Buranovskye Babushki. Dere er mine favoritter, fortsetter Rybak i meldingen.

Jobber med nye ting

Han deltok på et arrangement for den norske ambassaden i Baku. Artisten opptrådte også i den andre semifinalen torsdag - samme finale som både Norge og Sverige kvalifiserte seg til finaleplass.

Rybak er tilbake i Oslo. Han er i studio og jobber med nye ting, forteller manager Synnes Finnskog.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys