Hovedinnhold

Bestemødre skal kuppe Melodi Grand Prix

... og dette mener VGs musikkekspert om bidraget

De kaller seg babushkas, altså bestemødre, på russisk. Onsdag ble de heiet fram på hjemmebane. Nå står MGP-finalen for tur

Denne saken handler om:

Baku i Aserbjadsjan er neste stopp for den russiske sanggruppa, hvor flere av medlemmene er over 70 år. Publikum heiet og klappet da gruppa fremførte låten «Come On And Dance» i den russiske finalen i går, onsdag.

VGs musikkekspert Stein Østbø blir nesten stum når han blir presentert for bidraget.

MUSIKKEKSPERT: VGs journalist Stein Østbø. Foto: VG
MUSIKKEKSPERT: VGs journalist Stein Østbø. Foto: VG

- Jeg blir litt sånn satt ut for så vidt. Det er visst ikke grenser for hva man skal oppleve i Eurovision-sammenheng tydeligvis, sier han og trekker på smilebåndet.

VGTV: Se musikkekspert Stein Østbøs reaksjon 

- De ser jammen ut som en flokk av disse russiske trefigurene som bare triller ut, en etter en, mener musikkeksperten, som mener det skorter en god del på sangkunnskapene.

- De kan egentlig ikke synge og har heller ikke rytmisk sans. Det beste jeg kan si, er at dette er morsomt - kanskje. Man får jo ikke noe mer erkerussisk enn dette her.

Nykommere

24 andre bidrag måtte se seg slått av Buranovskie babushki, som de kaller seg, og som betyr bestemødrene fra Buranova. Flere godt etablerte artister måtte gi tapt for bestemorlaget, som sjarmerte med sine dansetrinn.

Bestemødrene startet å synge sammen i 2008, og de har også deltatt i den russiske MGP-finalen tidligere med gode plasseringerf. Under finalen var de iført nasjonaldrakter fra delrepublikken Udmurtia.

FLERE MGP-NYHETER HER 

Eurovision Song Contest er svært populært i Russland. I 2008 var triumfen stor da de vant finalen i Serbia. Siden har de imidlertid ikke lykkes i å plassere seg spesielt høyt på poenglisten i det endelige oppgjøret.

De beskjedne babushkaene tar angivelig suksessen med fatning. Ifølge Reuters er de mest opptatt av å få fokus på landsbyen Buranova, hvor de kommer fra, så de kan få penger til å være med å bygge en ny kirke.

Den europeiske finalen finner sted i Baku 26. mai.

STOLTE: En smilende babushka-gruppe med diplomet etter at de knuste rivalene i den russiske MGP-finalen. Foto: AP
STOLTE: En smilende babushka-gruppe med diplomet etter at de knuste rivalene i den russiske MGP-finalen. Foto: AP


FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk