Hovedinnhold

MGP-debutant signerer med storselskap

(VG Nett) Melodi Grand Prix-debutant Mimi Blixs (19) store drøm gikk i oppfyllelse. Nå har hun signert platekontrakt med Cosmos Music.

Denne saken handler om:

Etter å ha reist verden rundt som lovende modell, legger Askimjenta Mimi Blix nå karrieren midlertidig på is og satser alt på musikken.

Denne uka ble hun signert på plateselskapet Cosmos Music, tidligere kjent som Bonnier Amigo Music. Etter å ha hørt hennes MGP-låten «Allergic» bestemte plateselskapet seg lynraskt, og Mimi fikk det overraskende tilbudet.

- Helt ærlig så fikk jeg sjokk, men mest av alt reagerte jeg med glede. Jeg har kjempelyst til dette og er spent på hva som hva som skjer framover. Alt kan skje, spår hun optimistisk.

Vil ha kvalitet

Mimi blir av mange kalt Norges svar på Tyra Banks. Nå skal hun vise at hun kan mer enn å se bra ut på catwalken. Hun er ikke redd for å møte fordommer i musikkbransjen fordi hun har hatt en suksessrik modellkarriere.

- NRK hørte låten før de så meg og Cosmos er et seriøst plateselskap. De hadde aldri satset på en artist kun fordi vedkommende kunne kle seg pent eller så bra ut på bilder. De vil ha kvalitet, forklarer hun.

Les også: MGP-håp fikk platekontrakt i julegave

Helt uvirkelig

Med en signert platekontrakt fra Cosmos Music har Mimi havnet i celebert selskap. Artister som Madcon, Karpe Diem, Paperboys og Lars Vular er i samme plateselskapet.

DEBUTERER: Mimi Blix er vant til å stå foran kamera, men da som modell. Foto: Erik Faukland / idollooks.com.
DEBUTERER: Mimi Blix er vant til å stå foran kamera, men da som modell. Foto: Erik Faukland / idollooks.com.

- Det er utrolig kult å være i samme stall som de artistene, jubler hun og innrømmer at dette har vært en hemmelig drøm i mange år.

- Det deilig og gøy å leve ut drømmen selv om det er uvirkelig. Jeg hadde aldri drømt at jeg skulle være så heldig, men jeg har vært heldig og har møtte de rette menneskene. Også gjør tydeligvis noe riktig selv også, sier hun beskjedent.

Mimi har såvidt begynt å skrive litt låter selv og håper noe av det kommer med på albumet. Hun har mange tanker og drømmer om hvordan debutalbumet skal bli.

- Det skal utvikles sammen med plateselskapet og ulike låtskrivere. Men musikken skal være noe som får meg til å danse, skikkelig partymusikk. Også ønsker jeg å formidle et budskap og da helst om sterke kvinner, sier 19-åringen som har artistene Beyonce og Rhianna som forbilder.

Les også: Mimi Blix: - Jeg har veldig lyst på kjæreste 

Sammenlignet med konkurrentene på Grand Prix-scenen har ikke Mimi sunget mye og det var helt tilfeldig at hun ble oppdaget.

- Jeg har bare sunget i dusjen og på rommet med hårbørste. Så reiste agenten min og jeg på jobb i Paris og da hørte han gjennom veggen at jeg sang i dusjen. Han sa at jeg kunne synge og at dette skulle vi gjøre noe med.

Les også: Mimi Blix:- De kalte meg brunost og bæsj 

Aldri hatt troen

Nå er 19-åringen overveldet av hvor mange dører som har åpnet seg på kort tid.

- Dette hadde jeg aldri forventet. Det er så sinnsykt kult at det funker så dritbra. Egentlig har jeg aldri hatt helt troen, men nå blir jeg motivert. Jeg får energi og attitude av å synge den sangen og det legger folk merke til, sier hun, men innrømmer at hun fortsatt er litt usikker på talentet sitt.

Modellen har derfor planen klar for hvordan hun skal forberede seg til plateinnspillingen.

- Jeg skal gå masse på karaokebarer, spøker hun.

- Nei, jeg skal fortsette å gå hos sangpedagog, skrive låter og samarbeide med artister som har lyst å jobbe med meg. Nå skal jeg gjøre alt for å bli god.

Mimi skjønner at forventningspresset foran Melodi Grand Prix-opptredenen øker med nyheten om platekontrakt.

-Det er bare bra for da blir jeg enda mer pushet. Jeg har noe å kjempe for og må bevise at jeg fortjener dette. Men jeg er så nervøs at jeg kjenner det i hver celle i kroppen og adrenalinet rusher.

ALT OM MELODI GRAND PRIX

Sanger om de lange beina

Merethe La Verdi er kvinnen bak «Allergic», Melodi Grand Prix-låten som sørget for platekontrakt til Mimi.

- Vi skal samarbeide om albumet. Det er Team M og M vet du. Det sier seg selv, ler jentene.

Bransjeveteranen mener det er lett å skrive låter til artister som Mimi.

- Se på henne da. Jeg kunne skrevet et helt album bare om beina hennes. Hun er en tøff dame. Tenk at hun aldri har stått på en scene før også er første stedet hun prøver seg er på Melodi Grand Prix. Jeg hadde aldri vært så tøff, avslører hun og har planen klar for hvordan Mimi skal takke henne for hjelpen.

- Mimi skal gjøre som Ari Behn. Istedenfor å tatovere inn en sekserterning på skuldra så skal hun ha et bilde av meg. Det gleder vi oss veldig til, spøker Merethe.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk