Hovedinnhold

MGP-Isabella får inspirasjon av metalkjæresten

FÅR HEAVY-INSPIRASJON: Isabella Leroy (28) lar seg inspirere av kjæresten Frode Kilvik (28) som spiller i metalbandet Krakow. Foto: Roger Neumann/Privat
FÅR HEAVY-INSPIRASJON: Isabella Leroy (28) lar seg inspirere av kjæresten Frode Kilvik (28) som spiller i metalbandet Krakow. Foto: Roger Neumann/Privat
(VG) Siden «Idol»-deltagelsen i 2007 har MGP-aktuelle Isabella Leroy (28) spilt inn album, studert teologi og forelsket seg i Heavy Metal-bassisten Frode Kilvik (28).

Denne saken handler om:

- Han er egentlig en barndomsvenn, og vi tok opp kontakten for et par år siden via Facebook. Frode spiller bass og synger i et bergensbasert Heavy Metal-band som heter «Krakow», forteller Isabella til VG.

28-åringen er med i helgens delfinale i Melodi Grand Prix med låten «Sand».

I 2007 deltok hun i «Idol». Siden den gang har hun holdt seg unna rampelyset og fokusert på musikken, studiene og kjærligheten.

Les også: MGP-Marika får kjendishjelp

Ventet med album

- Frode har to barn fra før, men jeg stresser på ingen måte med å få mine egne akkurat nå. Selv om min musikk er litt annerledes enn Frodes, så synes jeg musikken til Krakow er utrolig kul. Jeg blir inspirert av heavy metal på samme måte som jeg blir inspirert av klassisk musikk, smiler Isabella.

Isabella gjorde seg bemerket med låten «My heart still moves» i «Idol»-sammenheng. Et album har latt vente på seg.

- Etter «Idol» var det litt holdning til at man skulle få ut en plate med en gang. Det var mye «du må smi mens jernet er varmt»-prat. Men jeg følte ikke det ble riktig å gi ut et album der og da, sier hun.

Les også: Høy «døllfaktor» i Melodi Grand Prix

Studerer teologi

På det kommende albumet blir det låter som handler om «Idol»-tiden.

IDOL: Isabella fant tonen med Bjørn Johan Muri og fikk mulighet til å vise frem musikken sin til hele Norge. Foto: Scanpix
IDOL: Isabella fant tonen med Bjørn Johan Muri og fikk mulighet til å vise frem musikken sin til hele Norge. Foto: Scanpix

- «Idol» var en musikkonkurranse der man sang coverlåter. Selv om det ikke blir noen låter med «Idol» i tittelen, så har jeg skrevet noe om det å være innenfor en gitt ramme som man nødvendigvis ikke er så komfortabel med. Men «Idol» var kjempemoro, og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk vise frem meg til et såpass stort publikum, sier Isabella til VG.

Bortsett fra fokuset på musikkarrieren er hun i ferd med å avslutte teologistudiene for å bli prest.

Mye på flyttefot

- Jeg synes egentlig en artistkarriere og det å være sjømannsprest handler mye om det samme: Man må fremføre sitt budskap på en scene, og begge deler krever 100 prosent tilstedeværelse av deg som menneske.

Leroy kommer opprinnelig fra Tønsberg, men har hele tiden vært på flyttefot. Nå bor hun i Bergen. Tidligere har hun blant annet bodd i Klokkarvik, Lerøy og Stockholm, Milano og på gaten i New York.

- Jeg ble 10 år eldre på de to månedene jeg bodde på gaten over Atlanteren. Det var både jævlig og fantastisk. Jeg levde fra hånd til munn, sier Isabella.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk