Hovedinnhold

Slik var GP-stjernens møte med a-ha-Morten

Susperia-vokalist inspirert av Morten Harket

STJERNEMØTE: Pål Mathiesen møtte Morten Harket på Beitostølen i 1985. Foto: Scanpix/Privat
STJERNEMØTE: Pål Mathiesen møtte Morten Harket på Beitostølen i 1985. Foto: Scanpix/Privat
(VG Nett) Som åtteåring fikk Susperia-vokalist Pål Mathiesen møte Morten Harket. Siden den gang har han forsøkt å lære så mye han kan av popstjernen.

Denne saken handler om:

- Jeg har alltid vært veldig fascinert av Morten. Han har en rekkevidde helt hinsides alt annet. Han har en sånn kraft i det øvre registeret, at det er helt vilt måten han synger falsett på, skryter Pål «Athera» Mathiesen til VG Nett.

Som 8 år gammel gutt møtte Pål Mathiesen Morten Harket på Beitostølen i 1985. Det ble også tid til et bilde med Harket.

- Tok helt av

- Jeg og mor hadde vært en tur på kiosken, og plutselig var Morten der. Det tok helt av for mamma. Hun var stor a-ha-fan, forteller Mathiesen og ler.

Les også: Fikk hjerteinfarkt - mistet moren 

- Det er moro at jeg har bilde av det. Var spesielt å få møte ham, synes Pål.

Siden den gang har Mathiesen forsøkt å studere teknikkene til Morten Harket. Susperia spilte også inn en coverversjon av a-ha-låten «The Sun Always Shines On TV», som kom med på EP-en «Devil May Care».

- Innfridde

- Jeg har prøvd å gå inn i de teknikkene han bruker, og prøve å finne ut hvordan han får til dette her. Han ble født med et veldig stort talent, mener Mathiesen.

I bryllupet til kameraten Finn Håkon Rødland, sang Mathiesen en versjon av a-ha-låten «Hunting High And Low».

- Jeg tror jeg innfridde. Tror ikke det var et øye som var tørt der etterpå, ler Mathiesen.

Teknisk trøbbel

Til tross for teknisk trøbbel under delfinalen i Skien forrige helg, tok Susperia seg videre til Sistesjansen i Sarpsborg. Der skal de konkurrere mot unggutten Endre Nordvik (17) i kampen om en finalebillett i Oslo Spektrum.

Susperia er årets hardeste innslag i Melodi Grand Prix-konkurransen, slik Keep Of Kalessin var det i fjor. Pål Mathiesen synes derfor det er morsom når han kan synge a-ha-sanger for publikum, og på den måten overraske.

- Man blir fort satt i bås, når man dukker opp med skinnjakke og hestehale. Det er moro å vise at du har en allsidighet, som ikke bare dreier seg om beinhard metallmusikk. Det er veldig befriende for meg å vise at jeg har et talent, som jeg med glimt i øyet kan imponere folk med.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden 
Følg Rampelys på Facebook 

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk