Hovedinnhold

Rybak sier nei til norsk Grand Prix-comeback

- Vil heller representere Hviterussland

VINTERIDYLL: Alexander Rybak forbereder sin nye juleturné på Kolbotn - like utenfor Oslo. - Jeg ønsker meg publikum i julegave, smiler han. Foto: Eivind Griffith Brænde
VINTERIDYLL: Alexander Rybak forbereder sin nye juleturné på Kolbotn - like utenfor Oslo. - Jeg ønsker meg publikum i julegave, smiler han. Foto: Eivind Griffith Brænde
KOLBOTN (VG) Alexander Rybak (24) har trolig skrevet sin siste Grand Prix-sang for Norge.

Denne saken handler om:

I fremtiden vil «Fairytale»-komponisten heller representere hjemlandet Hviterussland. Det innrømmer han i dette åpenhjertige intervjuet med VG.

- Jeg kommer ikke til å delta som artist igjen. Det blir for dumt å hoppe etter seg selv. Men jeg har veldig lyst til å være komponist for en Grand Prix-artist igjen - og da aller helst for et østeuropeisk land som Hviterussland, sier Rybak.

Han er ikke redd for at det norske folk skal mislike den musikalske grenseovergangen til Øst-Europa. Men innrømmer at han er forberedt på reaksjoner.

- Det er veldig mange forskjellige meninger om meg i Norge. Noen vil kanskje bli lei seg, andre vil bli glad, mens de siste ikke kommer til å bry seg, sier kjendisfiolinisten.

Turbulent år

2010 har vært et turbulent år for Rybak - både profesjonelt og privat.

I februar postet han sjokkmeldingen på Facebook om at han hadde hatt et nervøst sammenbrudd, og i sommer knuste han fiolinen sin på scenen under en lydprøve i Göteborg i Sverige.

I tillegg avsluttet hans faste fiolinist Moa Meinich (19), som Se og Hør hevdet han hadde et forhold til, samarbeidet med ham.

- Jeg har ikke kjærlighetssorg. Og det er historie. Men jeg merker jeg setter mer pris på vennskap mye mer enn kjærlighet nå. Det er mitt julebudskap i år. Forelskelse kan fort gå over. Vennskap er derimot mye sterkere. Det har Arne Næss også sagt, sier Rybak.

Se VG Netts dokumentar om Alexander Rybak 

- Stemmer det at du holder på å bli kjæreste med Maria, som er en av fiolinistene dine?

Livsledsager

- Det er mange Maria-er. Men jeg har ikke noe kjæreste nå. Jeg har et vennskap på gang, smiler han lurt.

- Og det vennskapet er til Maria?

- Hehe, nok om det. Men ja. Vi er jo bestevenner og hun er pen, så det er et godt utgangspunkt. Men jeg vil ikke si at jeg er forelsket. Det er uansett mye bedre å starte som venner, så kan man se hvordan det går. Jeg er mer på utkikk etter en livsledsager, smiler han.

Selv om Rybak jevnlig har holdt et titall konserter over hele Europa - og i Miami - de siste månedene, så girer han ikke ned før jul. Førstkommende fredag er fiolinisten klar som stemmen til Mummitrollet i kinofilmen, «Mummitrollet - kometene kommer», og tirsdagen etter går startskuddet for hans egen juleturné.

- Det er full pupp med juleturneen, og dette prosjektet. Men det er bare gøy. Når det gjelder Mummitroll-jobben, så blir jeg nok spurt fordi jeg er musiker og dermed er vant til å legge om stemmen, sier han.

Se Alexander Rybaks plasseringer på VG-lista 

Tradisjoner

- I filmen, så har din eksflamme Moa stemmen som Mummitrollets kjæreste, Snorkfrøken. Er det tilfeldig?

- Det er mye som passer sammen med det jeg gjør - og virkeligheten. Når jeg ser tilbake på det «forholdet» nå, så var jeg også like «dorky» som Mummitrollet selv, smiler Rybak som ser frem til å feire hjemmejul fra 23. desember.

- Julaften har jeg flere faste tradisjoner. Jeg står opp til julefrokost, og ser en NRK-film. Deretter går jeg i kirken, før jeg opptrer på tre-fire-forskjellige steder. Etterpå er det ribbemiddag med mor og far. Mamma bruker å si at jeg lager ribben. Men jeg tar den som regel bare inn og ut av ovnen, ler Rybak.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk