Hovedinnhold

«Jimmy Jump» planlegger nakenstunt i Oslo

(VG Nett) «Jimmy Jump» kuppet Grand Prix-showet i går. Nå vil han feire gårsdagen med et nytt stunt. Denne gang naken.

Denne saken handler om:

Fakta om Jimmy Jump

 • Jaume Marquet Cot, bedre kjent som Jimmy Jump.

 • Født i Spania i 1974.

 • Har gjort det til en kunst å trenge seg inn på idrettsarenaer og andre høyprofilerte områder.

 • Har sonet en rekke fengselsstraffer for sine handlinger.

 • Trengte seg 4. juli 2004 inn på banen under EM-finalen i fotball mellom Portugal og Hellas og kastet et Barcelona-flagg på Portugal-kaptein Luis Figo.

 • Løp samme år forbi bilene som sto klare til å starte Spanias Grand Prix i formel 1.

 • Løp i 2006 inn på banen under mesterligakampen i fotball mellom Villarreal og Arsenal, og kastet en Barcelona-trøye på Arsenals Thierry Henry.

 • Løp i mai 2007 inn på banen under mesterligafinalen i fotball mellom Milan og Liverpool, mens han holdt et gresk flagg.

 • Løp i 2008 inn på banen under EM-semifinalen i fotball mellom Tyskland og Tyrkia, denne gang med et tibetansk flagg.

 • Løp sommeren 2009 på banen under finalen i French Open i tennis mellom Roger Federer og Robin Söderling. Kastet et Barcelona-flagg mot Federer. Risikerer et års fengsel for dette.

 • Løp 29. mai 2010 på scenen under Spanias bidrag til den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen på Fornebu. Spania fikk synge på nytt. Kilder: NTB, Marca, Wikipedia.

- Jeg er så fornøyd med stuntet i går og vil feire det med et nytt stunt før jeg forlater Norge, sier katelaneren Jaume Marquet Cot (36) «Jimmy Jump» til VG Nett.

Det var midt under Spanias opptreden, og foran 120 millioner seere, at Cot kom seg opp scenen. Han var på scenen i nærmere 20 sekunder før sikkerhetsvakter fikk fraktet ham bort. Bildene av den blide katalaneren som lurte hele NRKs sikkerhetssystem har gått verden rundt.

VGTV:Her feirer «Jimmy Jump» GP-stuntet!
Samleside:Les alt om Melodi Grand Prix!

- Dette hoppet var utrolig viktig for meg fordi jeg tidligere bare har gjennomført stunt på sportsarrangementer, sier Cot, dagen etter dagen.

Planlegger nytt stunt

Cot forteller at han ankom Oslo torsdag med et norsk flyselskap. Timene før gårsdagens show tilbrakte han sammen med flere norske venner.

- Vi var en hel gjeng som tok noen øl sammen, før vi gikk til Frognerparken for å finne en taxi. Jeg håpet at det vil være mange frosker der som hopper slik som meg, siden navnet begynner med «Frog», sier Cot lekent.

I Frognerparken skal Cot ha blitt veldig inspirert.

- Vanligvis gjør jeg alle stuntene mine med t-skjorte og lue. Men jeg ble så inspirert av alle de nakne statuene at jeg fikk lyst å gjøre et nakenstunt sammen med dem, sier han.

- Jeg sa til vennene mine at hvis jeg klarte å gjennomføre et stunt under showet, ville jeg komme tilbake å gjøre et nakenstunt her. Det vil bli mitt første nakenstunt, og jeg tror det blir toppen av frihet, sier Cot.

Les mer:Jimmy Jump planla stuntet i flere måneder

Cot har avbestilt returreisen som egentlig var planlagt i morgen. Ny hjemreise er nå lagt til torsdag. Cots manager forteller at stuntet kan komme når som helst de neste dagene.

- Det er aldri godt å si når han finner ut at han vil gjøre et stunt. Det kan skje når som helst, sier Alex Sola til VG Nett.

Hopper for frihet

Dette er ikke første gangen katalaneren stikker av med oppmerksomheten fra et stort arrangement. Tidligere har han stormet finalen i French Open og i Champions League. Cot sier at han hopper for frihet.

Protokoll:Si din mening om stuntet her

- Før hvert hopp er jeg skikkelig nervøs og full av adrenalin. I går skalv jeg av nervøsitet. Men da jeg kom opp på scenen var det den fullkomne følelsen av frihet, forklarer Cot.

Han benekter at det er økonomiske motiver bak stuntet.

- Jeg liker penger og trenger penger for å gjennomføre stuntene mine, men det er ikke derfor jeg gjør dette. Jeg gjør det for å bryte med samfunnets etablerte regler og for å være helt fri i et par sekunder, sier Cot til VG Nett.

Fikk bot

«Jimmy Jump» har fått en bot på 15.000 kr for stuntet.

- Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal få betalt boten, men jeg skal selvfølgelig gjøre det. Jeg får prøve å få en utsettelse eller noe for akkurat nå har jeg bare 300 kr i lommeboken min, sier Cot og viser frem pengene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ SCENEN: «Jimmy Jump» kom seg opp på scenen og snek seg med i Spanias fremførelse. Foto: AFP
PÅ SCENEN: «Jimmy Jump» kom seg opp på scenen og snek seg med i Spanias fremførelse. Foto: AFP


Forvirret politi

Cot skapte et salig kaos da han kom seg opp på scenen. Ifølge presseansvarlig for Melodi Grand Prix, NRKs Peter Svaar, ble politiet forvirret av det spanske innslagets korister.

- Det var et stort politioppbud, men det var rett og slett en misforståelse om det var en del av nummeret eller ikke, sier Svaar.

Wikipedia:Les mer om streaking her

NRK som arrangør mener at stuntet ikke ødela for showet, og kommer ikke til å forfølge saken videre.

- Overhodet ikke. Jeg vil gjerne understreke at programlederne og folk rundt håndterte dette veldig profesjonelt. Det var lite tydelig for publikum, selv om avisene selvsagt elsker å skrive om det, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys