Hovedinnhold

Fikk platekontrakt etter nettsuksess

Elverumsbandet Katthult har så langt eksistert kun i cyberspace og på lokale konsertscener. Nå platedebuterer de.
Kontrakten med plateselskapet Bonnier Music Scandinavia ble undertegnet i Oslo i går ettermiddag. Den sikrer det ett år gamle bandet plateutgivelser i hele Skandinavia og Finland.

- Målet er ikke å bli et nytt Aqua, men det hadde jo selvfølgelig vært gøy, sier de fem elverumsingene i Katthult.

Enorm respons

Inntil nå har bandet delt musikken sin med publikum via Internett. På eget initiativ har de lagt låten «Weaker» ut på flere internettsteder. Responsen fra musikkfrelste i blant annet USA har vært enorm.

- Det dumper inn e-post fra hele verden, og vi hadde en periode over 100 000 treff på 14 dager, sier vokalist Aud Ingebjørg «Audi» Barstad til VG.

Plateselskapene begynte likevel først å snuse på Audi & Co etter at de gikk til topps i en P3-konkurranse.

- Vi har fått åtte henvendelser, og har pratet med flere selskaper helt fram til nå. Vi valgte Bonnier fordi de lar oss få ha kontroll med det musikalske og kunstneriske, forteller gitarist Bjørn Barstad. Sammen med lillesøster Audi og resten av Katthult mener han det er et marked for bandets pop- og folk-inspirerte musikk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk