Hovedinnhold

Quart-festivalen konkurs

KONKURS: Quart-festivalen tapte for mye penger til å klare seg. Foto: Scanpix
KONKURS: Quart-festivalen tapte for mye penger til å klare seg. Foto: Scanpix
(VG Nett) Quart-festivalen er konkurs, opplyser festivalsjef og investor Arild Buli.

Denne saken handler om:

Buli må mandag ettermiddag møte i Kristiansand tingrett, etter å ha mottatt lønnskrav fra de ansatte på rundt tre millioner kroner.

Han opplyser at han ikke har pengene og at han vil godta at festivalen slås konkurs .

Les også: -Å gi Quart en gave nå er som å skylle pengene sine ned i do

- Knapt med tid

- Tiden ble for knapp og dessverre må derfor to av Quart-selskapene, Quart Event og Quart Service, slås konkurs, sier Buli til TV 2.

Buli har ikke svart på VG Netts henvendelser mandag ettermiddag.

Totalt er kravene mot boet på rundt 15 millioner kroner.

VG Nett-leser:- Lurer på kompetansen som sitter i ledelsen på Quart og andre musikk festivaler

Quartfestivalen i år endte med 30 millioner kroner i underskudd. Selv om underskudd ikke er noe nytt i Kristiansand, er dette det verste resultatet for Quart noensinne.

VGTV:Presset Quart-sjef vil ikke svare på om han fortsetter

Les også:Rolig åpning på Quart-festivalen

Turbulent start

Årets Quart var preget av kaos allerede mens festivalen pågikk. Åpningen av Beach Quart måtte utsettes, og første dag ble to band kansellert. Spritsalget ble utsatt og ølboder manglet pengekasser åpningsdagen.

Mellom åtte og 15 personer falt i sjøen da en gangbro over til en lekter som brukes som serveringssted, knakk sammen.

(

STORE TAP: Quartsjef Arild Buli måtte innse at festivalen hadde tapt for mye penger, og har nå slått Quart konkurs. Foto: Nicolai Prebensen/VG
STORE TAP: Quartsjef Arild Buli måtte innse at festivalen hadde tapt for mye penger, og har nå slått Quart konkurs. Foto: Nicolai Prebensen/VG

Artikkelen fortsetter under bildet)

En stund truet vekterselskapet ProSec også med avlysning av hele festivalen fordi de ikke hadde fått betalingsgaranti av festivalledelsen. Etter endt festival innrømmet Arild Buli at det ikke hadde gått helt som forventet.

- Det som har gått best er været, sa Buli til VG Nett den gangen.

Les også:Planlegger Quart med underskudd

Konkurs igjen

Også i 2008 ble Quart-festivalen begjært konkurs. Den gangen var det sviktende billettsalg som førte til at festivalen måtte avlyses bare uker før den skulle startet.

Arild Buli kjøpte opp deler av konkursboet og satset på å gjenreise Quart-festivalen. Buli var imidlertid klar på at det ville ta tid før festivalen kom til å tjene penger, og at han derfor budsjetterte med underskudd.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk