Hovedinnhold

Kristopher Schau viste Black Debbath-fansen Bøler

(VG Nett) Komikeren inviterte til en guidet kulturopplevelse som inkluderte både ran av en klescontainer, et innblikk i «Blotterskogen» og historien bak en legendarisk tagging.

Kristopher Schau samlet søndag fans og presse til en rundtur i bydelen Bøler på Oslos østkant. Bøler er stedet hvor band som Gartnerlosjen, Hurra Torpedo og Black Debbath har sitt utspring etter at medlemmene møttes her på 1980-tallet.

Kultur

Bakgrunnen for den iskalde bussturen søndag er utgivelsen av Black Debbaths nye samlealbum og DVD. Fans i alle aldre og presse hadde møtt opp på Bøler Autosenter for å få med seg en kulturhistorisk gjennomgang av viktige steder og hendelser i bydelen, ledet av Kristopher Schau. Han har selv tilbrakt mye tid på Bøler, men kommer opprinnelig fra nabobydelen Abildsø.

De oppmøtte fikk blant annet vite bakgrunnen for den 22 år gamle taggingen «sædfuck» i undergangen ved T-banestasjonen.

Artikkelen fortsetter under bildet

LEGENDARISK TAGGING: Kristopher Schau greide ut om den kjente «Sædfuck»-taggingen på Bøler. Foto: Øystein David Johansen
LEGENDARISK TAGGING: Kristopher Schau greide ut om den kjente «Sædfuck»-taggingen på Bøler. Foto: Øystein David Johansen


I løpet av turen dukket også medlemmene i Black Debbath opp. Trommeslager Ole Petter Andreassen ble observert foran Nøklevann skole hvor han forsøkte å plukke opp damer, men da det interesserte følget kjørte forbi var fangsten heller laber.

Klescontainer

Lenger ned i veien ble gitarist Aslag Guttormsgaard «tatt på fersken» mens han forsøkte å stjele klær fra en klescontainer, visstnok en gammel tradisjon på Bøler.

Også Egil Hegerberg, Bare Egil, var med på seansen. Han stakk hodet ut fra den sagnomsuste «blotterskogen» og delte ut pizza når reisen var slutt. De frammøtte fikk servert Pizza Biff Rødkule på Bobos Pizza som har holdt det gående i bydelen helt siden Egil og de andre vokste opp her på 1980-tallet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk