Hovedinnhold

Mira Craig åpen for dommedag i mayaspådom

SYNGER EGEN LÅT: Mira Craig er MGP-aktuell. Foto: Bonnier Amigo
SYNGER EGEN LÅT: Mira Craig er MGP-aktuell. Foto: Bonnier Amigo
(VG Nett) Mira Craig (26) er åpen for at verden, slik vi kjenner den, går under i 2012.

- Jeg påstår ikke at verden går under, men jeg er åpen for at det kan skje og da kommer du ikke til å finne meg i et bomberom. Da skal jeg stille meg opp med åpne armer og la meg føre av sted, sier Mira Craig til VG.

Ifølge Maya-indianernes solkalender vil dommedag finne sted 21. januar 2012. Jordens undergang er blitt spådd utallige ganger tidligere av dommedagsprofeter og religiøse sekter.

Ingen har hatt rett hittil.

Det store skiftet

- Noe kommer til å skje i 2012. Det er jeg temmelig overbevist om. Kanskje bare en liten fraksjon av menneskeheten får leve videre, mens resten går under, filosoferer Craig.

Mange kilder trekker frem Rigoberto Itzep, professor i mayakalender og kosmologi, som viser til Maya-indianernes profeti om en turbulent periode hvor jorden vil rense seg før det store skiftet.

I 2012 vil solen bli dekket til på ubestemt tid av et støvlag som vil legge seg i atmosfæren rundt jorden.

Eksperter som har studert Maya-kalenderen, har regnet seg frem til at 19. november 2007 var det kritiske vendepunktet. Begynnelsen på selve slutten med kriser, kaos og fall, global oppvarming, terror og økonomisk sammenbrudd, før jorden kan oppleve ny vekst.

- La oss se hva som skjer, bemerker Craig.

- Mennesker må lære seg å være åpne for annet enn det vi ser og det vi har lært. Når jeg begynner å snakke om slike ting, tror folk som ikke kjenner meg at jeg er gal, men det finnes så mye som vi ikke forstår nå. Ting som vi en gang kunne, men som det moderne mennesket har glemt.

- Vi er eksperter på å sette begrensninger for oss selv. Penger begrenser friheten. Vi har funnet opp byråkrati, papirarbeid, passbestemmelser og landegrenser. Det blir bare mer og mer av det, fastslår sangeren.

LES OGSÅ:Miras eks: - Jeg føler meg ikke som et offer

Hjernevasket

I et intervju med nettstedet 730.no oppfordrer hun andre mennesker til å tro på kraften i seg selv.

- Mennesker kan så sinnssykt mye mer enn de tror. De har mye mer «power», men har glemt det, sier Craig til 730.no.

Artisten og sangeren mener at mennesker flest er blitt hjernevasket.

- Mange tror man ikke kan føle energi fra ting og at det er umulig å være synsk. Janteloven er et eksempel på slik «brainwashing», mener Craig.

- Egentlig er vi frie til å gjøre hva vi vil, presiserer Craig i 730.no-intervjuet.

- I går holdt jeg på en kortstokk og så for meg at øynene mine var under hånden min. Jeg så hvilke to kort som lå øverst! Hvordan kan man gjøre det? For alt er mulig.

- Menneske må bare huske hvordan vi gjør ting. Vi er blitt så «brainwashed», at vi må gå tilbake til naturen for å huske hvordan vi egentlig er som mennesker. Vi har kommet så langt unna det vi egentlig er, at det ikke er rart at verden går under. I 2012, fastslår Mira Craig.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk