Hovedinnhold

Diverse artister - «Shockadelica: 50th Anniversary Tribute To The Artist Known As Prince»

Diverse artister - «Shockadelica: 50th Anniversary Tribute To The Artist Known As Prince»

(C+C Records)

Denne saken handler om:

Aj, for en bursdag!

Det føles en smule absurd å trille terningkast på en så enorm og uvanlig utgivelse som dette. Denne helnorske hyllesten til artisten som kan absolutt alt, unntatt å berøre dypt, består av hele fem CD-er og 81 sanger, og intet menneske vil kunne like hele stasen - enn si én fjerdedel. De fleste vil likevel finne det lett å applaudere den store musikkgleden som ligger bak prosjektet, og som også lar seg høre i de fleste bidragene.

Alle artistene i hele Norge, foruten Bertine Zetlitz og Bobbysocks, er med. Det virker i alle fall slik. Hovedvekten ligger på lettere «alternative» personasjer. Overveiende sett har de levert respektfulle bidrag, kanskje i overkant så. De som ønsker å være ille originale, og føler det maktpåliggende å «dekonstruere» raskere enn sin egen skygge, er i hovedsak «the usual suspects»: Maja Ratkje, Kaada og slike folk. Ellers er dette en samling der selv Bare Egil Coverband i all hovedsak holder ironien på avstand.

Det mest overrumplende innslaget er signert den tidligere Span-vokalisten Jarle Bernhoft, som akkompagnert av Kringkastingsorkesteret begår en versjon av «The One» som er pur, nervepirrende på-stram-line akrobatikk. Den veier opp for en vel stor dose dvask funk på spesielt CD2 og 3. Det er andre, mindre aha-opplevelser her også. «Shockadelica» er i det hele tatt en interessant, kjærlighetsfullt ko-ko samling.

ANBEFALTE KJØP: «Thieves In The Temple» (Ulver feat. Siri Stranger), «The Holy River» (Bellman), «The One» (Kringkastingsorkesteret & Jarle Bernhoft), «Paisley Park» (Anne Marie Almedal)

MORTEN STÅLE NILSEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk