Hovedinnhold

Depeche Mode til Norge

KOMMER TILBAKE: Depeche Mode - her på Quart-scenen i Kristiansand i 2006. Foto: Terje Bringedal
KOMMER TILBAKE: Depeche Mode - her på Quart-scenen i Kristiansand i 2006. Foto: Terje Bringedal
Et av verdens største popband besøker Vestlandet for første gang neste år: 2. juli kommer Dave Gahans Depeche Mode til Bergen.

Førstkommende mandag har bandet invitert et enormt oppbud av presse til Berlin, hvor de skal lansere en verdensturné som vil gå sin seiersgang neste sommer.

Men VG kan allerede nå avsløre at Dave Gahan, Martin Gore, Andrew Fletcher og deres arsenal av klassikere, dyrt scenerigg og bejublede sceneshow vil lande på Koengen ved Bergenhus festning neste sommer.

På dét tidspunktet skal bandet også ha et nytt album ute, bandets tolvte, som blir den etterlengtede oppfølgeren til kjempesuksessen «Playing The Angel» (2006). Pr. nå ser det ut til at platen slippes i april, men bandet er foreløpig tilbakeholdne med informasjon om dette.

I kjølvannet av forrige plate var Depeche Mode på norgesbesøk to ganger i 2006: Først i Oslo Spektrum, dernest på Quartfestivalen. Det ble stappfullt begge steder, og mer eller mindre unison hyllest fra anmelderne.

Stort format

Neste sommers begivenhet er den første konserten av stort format som annonseres for Bergen i 2009, og nok en fin fjær i hatten for arrangøren Bergen Live, som i år har satt byen ettertrykkelig på det internasjonale konsertkartet, med norgeseksklusive besøk av Metallica og Eric Clapton.

I tillegg har både R.E.M., Kiss, Foo Fighters, Queens Of The Stone Age og Neil Young bidratt til tidenes konsertår i Bergen.

De fleste av dem trakk rundt 20 000 tilskuere. Så gjenstår det å se om Depeche Mode greier det samme til sommeren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk