Hovedinnhold

JR Ewing: «Maelstrom»

JR Ewing: «Maelstrom»

(Sony BMG)

Denne saken handler om:

Fortjener bred oppmerksomhet!

JR Ewing er tilbake med «Maelstrom», et velvoksent album hvor Oslo-bandet sprenger seg ut av et snevert hardcoreformat med utfordrende og intrikate grep.

Gamle fans kommer til å få seg en overraskelse når de dytter «Maelstrom» i CD-spilleren og hører et velsmurt og skinnende JR Ewing som ikke har mistet en tøddel av sin musikalske sprengkraft. Anført av vokalist Andreas Tylden og gitarist Erlend Mokkelbost har JR Ewing rett og slett funnet nytt utløp for sinnet og aggresjonen som har kjennetegnet bandet hittil.

Låtene er varierte og til dels kompliserte, mens produksjonen er fyldigere. Resultatet er et mektig album fra et band som nok har innsett at stagnasjon er døden i det lange løp. «Maelstrom» vil definitivt bli stående igjen som et av de aller mest ambisiøse norske rockalbumene i 2005.

Selv ble jeg tatt på senga av JR Ewing. Et norsk band som kan levere låter som «Change Is Nothing (Everything Is)», «For We Are Dead», «Nihilistic Elitist» og «Floodlight», fortjener oppmerksomhet langt utover klikken av tidligere innvidde.

ESPEN A. HANSEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk