Hovedinnhold

Veslevoksen jazz-prinsesse

Hun begynte å høre på jazz da hun var elleve. Nå er norskættede Renee Olstead (15) ute med sin første jazzplate.


Det er lett å la seg lure av Renee Olstead. Hun har en moden stemme, og på bildene i platecoveret ser hun ut som om hun er 25 år.

- Som tenåringer flest vil jeg se eldre ut. Jeg vil se eldre ut i ti år til nå, men da kan det stoppe, smiler hun.

Texas-jenta er i Oslo for å promotere sitt nye album «Renee Olstead», en myk jazzplate som inneholder standardlåter som «Summertime» og «Breaking Up Is Hard To Do».

Foster-hjelp

15-åringen har sunget hele livet. Som femåring maste hun på moren om å få begynne på ballett. Da hun var seks, begynte hun å opptre, og som sjuåring filmdebuterte hun med «Cadillac Ranch». Etter det har hun vært med i flere TV-serier og filmer, blant annet «The Insider» og norgesaktuelle «13 snart 30».

På det nye albumet har 15-åringen fått hjelp av David Foster, produsenten som tidligere har jobbet med Natalie Cole, Josh Groban og Céline Dion.

- Han er en veldig bra mann som har lært meg å være tro mot musikken jeg elsker, sier Renee, som den siste tiden er blitt sammenlignet med storheter som Ella Fitzgerald, Billie Holiday og Patsy Cline.

- Det er så flatterende. Det er virkelig en kompliment å bli sammenlignet med artister jeg har så stor respekt for. Samtidig prøver jeg å tilføre musikken noe nytt. Jeg kan takke Norah Jones for at musikken har blitt mainstream, sier hun.

- Men jazz er ikke akkurat tenåringsmusikk?

- Jeg liker alle genrer. Jeg begynte å høre på jazz for fire år siden, og ellers liker jeg blues, r'n'b, rock og pop, spesielt artister som Stevie Ray Vaughan, Janis Joplin, BB King og Sex Pistols.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk