Hovedinnhold

Apple: Beyoncé med ny iTunes-rekord

POPULÆR: Beyoncé Knowles. Foto: AP
POPULÆR: Beyoncé Knowles. Foto: AP
Popdivaen Beyoncé overrasket alle med å lansere et nytt album helt uten forvarsel forrige uke. Nå har albumet satt rekord på iTunes.

Denne saken handler om:

Det melder Apple selv mandag, ifølge New York Times.

Det var midnatt torsdag sist uke at et flunkende nytt album med den tidligere Destiny's Child-stjernen og meritterte soloartisten plutselig dukket opp på iTunes.

Allerede etter tre dager hadde albumet, som kort og godt har tittelen «Beyoncé», solgt over 828.000 digitale eksemplarer, av dem over 617.000 i USA. Det er rekord for nettstedet, melder selskapet.

Mandag kveld lå albumet som nummer én på iTunes-listene i 104 land.

VGs anmelder Sandeep Singh likte Beyonces nyeste album godt, og belønnet det med en femmer på terningen.

- Beyoncé sjonglerer sårbarhet og råskap på en måte ingen av konkurrentene hennes fikser like troverdig, het det i anmeldelsen.

Mange musikk-kommentatorer mente det utradisjonelle plateslippet bare var et stunt, men det har tydeligvis gitt den amerikanske sangeren og hennes plateselskap Columbia all den oppmerksomheten de kunne håpe på.

Selskapet valgte blant annet å ikke sende ut singler og promo-versjoner av albumet til utvalgte radiostasjoner på forhånd, for å vekke interesse.

Likevel fant radiostasjonene raskt frem til albumet, og allerede søndag kveld skal hele 14 millioner amerikanere ha hørt en eller flere av de nye Beyoncé-låtene på radio.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk