Hovedinnhold

Blunt: - Selvfølgelig riktig for Morrissey å spille her

I Norge har debatten om Morrisseys uttalelse etter 22. juli blusset opp igjen i forbindelse med Nobels fredspriskonsert. På pressekonferansen ber artist James Blunt om å tilgi og gå videre.

Denne saken handler om:

I forbindelse med et spørsmål om fred på pressekonferansen tok den britiske popstjernen ordet, etter at det hadde blitt stilt spørsmål til Timbuktu tidligere om at artisten deltar på fredspriskonserten.

- Er det riktig for Morrissey å spille her? Selvfølgelig er det riktig for ham å spille her, sa Blunt.

Bare få dager etter terrorangrepene 22. juli 2011 uttalte Morrissey følgende:

«Vi lever alle i en morderisk verden, som hendelsene i Norge har vist. Men dette er ingenting mot det som skjer på McDonald's og Kentucky Fried Shit (sic) hver dag».

At Morrissey nå står på scenen i Oslo i forbindelse med fredsprisen har vakt oppmerksomhet i Norge, men Blunt ber oss glemme det hele.

- Det er uken Mandela døde, han snakket om forsoning og forståelse. Jeg vet ikke hva han sa, men vi må tilgi og gå videre, fortsatte han.

Han trakk fram Nobels fredspris som en organisasjon som fremmer fred uten noen baktanke, og understreket at vi alle er like.
- Det handler om forståelse og barmhjertighet. Uansett hvem du er, vi føler alle det samme. Vi må passe på hverandre.

Dette er en som preker om fred, ikke demokrati eller noe annet. Ingen er forskjellige, vi er de samme.

Det handler om forståelse og medfølelse. Uansett hvem du er føler alle det samme, vi må passe på hverandre.

KONTROVERSIELL: Morrissey, her avbildet under Vina del Mar International Song Festival i Chile i februar. Foto: Martin Bernetti/AFP
KONTROVERSIELL: Morrissey, her avbildet under Vina del Mar International Song Festival i Chile i februar. Foto: Martin Bernetti/AFP

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk