Hovedinnhold

Snakker ut om M2M-bruddet for første gang:

Marion Ravn: - Folk kastet ting etter meg

FØLELSESUTLADNING: Marion Ravn (29) forteller at hun ville gå hjem og legge seg etter å ha sett sin egen «Hver gang vi møtes»-episode (som sendes på TV 2 i morgen) der hun forteller om M2M-bruddet og alt som ble feil etterpå.
FØLELSESUTLADNING: Marion Ravn (29) forteller at hun ville gå hjem og legge seg etter å ha sett sin egen «Hver gang vi møtes»-episode (som sendes på TV 2 i morgen) der hun forteller om M2M-bruddet og alt som ble feil etterpå.
Marion Ravn (29) kan fortsatt ligge søvnløs om natta og tenke på tiden etter bruddet med Marit Larsen og M2M - på da hun ble «drittkjerringa som droppet venninnen sin for en millionplatekontrakt».

Denne saken handler om:

- Når jeg ikke får sove på natta, er det fortsatt disse tankene som kommer krypende. Jeg tenker på hva jeg kunne og burde ha gjort annerledes. På at jeg fikk skylda for alt. På alt som kom feil ut. På at Marit og jeg aldri fikk snakket sammen før mediene blåste det opp. Dette er det jeg har angret mest på så langt i livet.

- Du var bare 18 år?

- 18 år og et barn egentlig. Jeg har tenkt mye på det også, sier Marion når VG møter henne i platestudio der hun for tiden ferdigstiller sin kommende plate sammen med produsent Even Ormestad og Thom Hell.

Les også: Marion Ravn: Jeg gråt noen tiliters bøtter
VGTV: Se Marion Ravn gjøre The September When-hiten «Bullet me»

I morgen kveld er det Marions tur til å være hovedperson i «Hver gang vi møtes». Da hun selv fikk se episoden om seg selv, fikk hun mest lyst til å gå hjem og legge seg.

2002: Marion Ravn og Marit Larsen på scenen i Florida. Foto: TERJE BRINGEDAL
2002: Marion Ravn og Marit Larsen på scenen i Florida. Foto: TERJE BRINGEDAL

- Ja, det var så heavy. En skikkelig følelsesutladning, sier Marion.

- Ingen plan B

I episoden tar nemlig Marion et oppgjør med tiden etter at M2M ble oppløst i 2002 - da M2M var oppløst og Atlantic Records kun ønsket å jobbe videre med Marion Ravn som soloartist, og ikke med Marit Larsen.

Les også: Se Marions utrolige stilreise fra M2M til i dag 

- Hadde jeg ikke takket ja til det, så hadde jeg ikke fått lov til å jobbe med andre før i 2005 - siden de allerede hadde kontrakt med meg. Samtidig hadde jeg jo lyst. Det var artist jeg ville være. Jeg hadde ingen plan B.

Men så ble alt feil.

Atlantic Records hadde etter et fire år langt verdenseventyr og 2 millioner solgte plater sendt både Marit og Marion hjem til Norge, de ble tatt av Jewel-turneen de var med på - og Marion skrev i dagboken sin at hun var sikker på at M2M var over. Hun fikk rett, og da de kom hjem til Norge - ble det ikke til at de to jentene snakket sammen på flere uker.

- Ville ikke fortsette

- Jeg var helt tom, det var slutt på alt. Marit og jeg hadde lovet hverandre at vi skulle holde på så lenge det var gøy, og det var ikke gøy lenger. Noen uker senere møtte jeg plutselig Marit da jeg ventet på toget. Da snakket vi sammen og sa at det ikke var gøy lenger og ikke hadde lyst til å fortsette. Vi var jo tvillinger da vi var 8 år, men som 18-åringer var vi ganske så forskjellige og ville forskjellige ting, forteller Marion i «Hver gang vi møtes».

Så ringte presidenten i Atlantic Records Marion og sa de hadde lyst til å satse videre på henne. Og dagen etter sto det på forsiden av VG.

- Fikk skylda for alt

- Jeg hadde folk rundt meg som pratet for mye. Jeg hadde nesten ikke fortalt det til noen - og så sto det på forsiden av VG. Marit og jeg hadde jo ikke en gang hatt sjansen til å fortelle at M2M var over en gang. Og der føler jeg det virkelig kjipe begynte. Jeg fikk skylda for alt, følte jeg. Da var jeg hun slemme drittkjerringa som hadde droppet bestevenninnen min for en millionplatekontrakt, forteller Marion i programmet.

Men det stoppet ikke der:

18-årige Marion ble invitert til «Torsdagsklubben» der en ironisk ment kommentar fra henne om at hun med sin millionkontrakt ikke trengte å jobbe i kassa på Rema, ble tatt bokstavelig. Millionkontrakten var i realiteten bare en millionsatsning, det betydde ikke millioner i rene kroner og øre for Marion som fortsatt bodde hjemme hos mor og far.

- Utrolig tøft

I tillegg forteller Marion om at 21-nyhetene på TV 2 lagde en sak på at Marion hadde diktet opp at hun hadde fått solokontrakt for å få oppmerksomhet - noe presidenten i Atlantics selv måtte ringte mediene for å si var bare tull.

- Det var utrolig tøft. Jeg opplevde at folk kastet ting etter meg og ropte etter meg da jeg var ute på byen, forteller hun til VG.

- Hvordan klarte du deg oppe i alt dette?

- Jeg følte meg ganske alene. Jeg kunne sitte hjemme og høre på radio - der de snakket om meg og hadde avstemming for lytterne om de ville ha droppet venninnen sin for en million. Media hadde bestemt seg for at historien var sånn. Jeg hadde platekontrakt i USA, management og plateselskap i USA, det var ingen her hjemme til å passe godt nok på, sier Marion - som også forklarer at hun var sterkt preget av den amerikanske tankegangen og måten å gjøre ting på.

- Jeg hadde vokst opp som artist i USA, og der fungerer det litt annerledes enn her hjemme. Der putter man på en maske og viser hvor sterk og flink man er. Men den masken virket veldig hard og feil i denne situasjonen. Det fikk jeg bittert erfare.

- I «Hver gang vi møtes» sier du at dette er det du angrer mest på?

- Ja, jeg skulle aldri gått ut og gjort intervjuer om solokontrakten. Jeg og Marit skulle ha gått ut og snakket om at M2M var over først. Dessverre kom avisene oss i forkjøpet.

- Hvordan er forholdet deres nå?

- Vi har en god tone. Den gangen hadde vi behov for å være fra hverandre etter noen veldig intense år. Vi hadde vært venner fra vi var 5 år og opplevde det mange andre opplever - at vi vokste litt fra hverandre. Nå er vi venner og glad på hverandres vegne.

- Har dere snakket sammen i forbindelse med «Hver gang vi møtes» og din episode?

- Vi har tekstet litt. Jeg har funnet mange bilder og videoer hjemme fra M2M-tiden - og har mimret litt med Marit, sendt MMS-bilder og sånn. Det var jo en utrolig tid. Det var en helt annen verden, et helt annet liv, sier Marion - og håper at folk vil slutte å sette de to opp mot hverandre.

- Det er over ti år siden, og det er fantastisk at vi begge to holder på med musikk fortsatt. Vi trenger ikke å bli satt opp mot hverandre hele tiden - og det er lov for folk å like begge to.

- Anita Skorgan sier rett ut i «Hver gang vi møtes» at hun tok feil av deg.

- Ja, jeg synes det var tøft av henne. Jeg er blitt vant til at folk har fordommer mot meg, og jeg har følt meg misforstått veldig lenge. Det var godt og rørende å få støtte av de andre artistene i «Hver gang vi møtes». Det var en type støtte jeg hittil bare har fått av foreldrene og søsknene mine.

- Hvordan tror du det norske folket oppfatter deg nå?

- Det kan jeg ikke helt svare på, men det har vært mye hyggelige og fine tilbakemeldinger - slik som at de trodde jeg bare var ei dolledukke, men at jeg kan jo faktisk synge. Jeg håper at folk blir bedre kjent med meg, min historie og min musikk.

- Og så kanskje at du nå snart kan gi ut plate uten å bare være hun drittkjerringa som droppet venninnen sin?

- Ja, faktisk! Gjennom «HGVM» håper jeg at jeg har fått vist meg som den jeg er og den artisten jeg er. I mars kommer ny singel og i april kommer plata mi ut. Det er skikkelig stort for meg, jeg har ikke gitt ut plate på 7 år. Og jeg er sååå fornøyd.

Singel i mai, plate i april - og i mai: bryllup med snowboardkjæresten Andreas Ygre Wiig (31).

- Jeg har alt under kontroll. Jeg er veldig glad i å holde en god fest, så jeg koser meg skikkelig med planleggingen. Det blir et tradisjonsrikt, norsk kirkebryllup, sier Marion.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk