Hovedinnhold

Omer Bhatti: - Andre land er mer åpne for meg som artist

Se premiere på musikkvideoen til «See The Light»

Omer Bhatti (28) har fått med Barbados-stjernen Shontelle (27) på sin nye låt, og endelig føler han at han får vist fram hvem han egentlig er.

- Dette er meg. Denne låten kan jeg virkelig stå for, sier Holmlia-gutten om «See The Light», som slett ikke er en helt fersk låt.

- Egentlig var det en tidlig demoversjon av denne låten som fikk meg signet til Universal i fjor. Planen var at den skulle bli min første singel, men så ble den utsatt. Nå tenker jeg at det var like greit, siden jeg har fått med meg Shontelle, forteller Bhatti - eller O-Bee - som han kaller seg.

28-åringen fikk kontakt med Shontelle da hun besøkte Norge i fjor. Før den tid hadde han prøvd å komme i kontakt med henne uten særlig hell.

FANT TONEN: Omer Bhatti og Shontelle. Foto: PRIVAT
FANT TONEN: Omer Bhatti og Shontelle. Foto: PRIVAT

- Da jeg var backstage på konserten hennes i Oslo, kjente manageren meg igjen. Shontelle var åpen for et samarbeid hvis jeg kunne komme opp med en låt som var bra nok.

Jantelov i Norge

«See The Light», som Bhatti selv har skrevet og produsert i samarbeid med en kvinnelig låtskriver i Los Angeles, som laget refrenget, besto testen. Shontelle falt for budskapet i låten og sa ja til duett.

- Sangen går ut på at man aldri skal gi opp, uansett hvor mye motbør man får. Jeg har selv opplevd masse de siste årene, både positivt og negativt, mener hiphop-artisten.

Han legger ikke skjul på at han sliter med norsk jantelov. For selv om alle vet hvem Omer Bhatti er, så er det ikke lett å få et musikalsk gjennombrudd i Norge.

- Janteloven finnes, selv om det høres ut som en klisjé. Jeg vil ikke si noe negativt, men Norge er et lite land, hvor alle kjenner alle. Det gjelder å være innafor, og selv er jeg ikke sånn som mingler med mange. Da jeg fikk platekontrakt, visste jeg ikke hvem som var hvem i bransjen, forteller Bhatti - som i perioder har hatt hele verdenspressens oppmerksomhet rettet mot seg på grunn av det nære vennskapet med avdøde Michael Jackson.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BAK MIKSEPULTEN: Omer Bhatti og Shontelle i studio. Foto: PRIVAT
BAK MIKSEPULTEN: Omer Bhatti og Shontelle i studio. Foto: PRIVAT


Nå håper Bhatti at utlandet skal få øynene opp for ham.

- Jeg tror kanskje det er lettere der. Mitt inntrykk er at andre land er mer åpne for meg som artist. Blant annet har jeg fått en veldig interessant forespørsel fra Brasil, så jeg reiser dit på et møte neste måned. Kanskje jeg kan spille inn en musikkvideo der? Det hadde vært drømmen.

Ulempe med Jackson-stempel

- Er det en ulempe at de fleste kobler deg til Michael Jackson?

- Ja, på en måte. Samtidig gjør det at jeg lettere får vist meg fram. Men folk skal alltid sammenligne. Jeg jobber ræva av meg og vil at folk skal se meg for den jeg er. Ikke for å skryte, men jeg gjør veldig mye selv. Jeg har stått for hele konseptet rundt denne videoen, forklarer han.

SLITER MED STEMPEL: Omer Bhatti misliker å bli konstant sammenlignet med Michael Jackson. Foto: Øystein Grutle Haara
SLITER MED STEMPEL: Omer Bhatti misliker å bli konstant sammenlignet med Michael Jackson. Foto: Øystein Grutle Haara

- Uansett kan ingen noensinne sammenlignes med Michael. Selv om jeg forstår at folk kobler dansingen min til ham, så jeg hiphop-artist. Og det at jeg kan danse, er en bonus.

- Ikke en typisk video

Bhatti beskriver sin nye låt som «hard hiphop/80-talls-retrorock».

I musikkvideoen har han fått med seg hele 60 statister, deriblant mange barn. Innslagene med Shontelle ble spilt inn før sommeren, mens resten ble filmet i forrige uke. Regissør er Christopher Perez.

- Dette er ikke en typisk musikkvideo. Mange artister prøver veldig hardt å være kontroversielle, men jeg vil heller være litt innovativ og gjøre noe nyskapende og annerledes, forteller Bhatti om innspillingen som fant sted i IT-avdelingen på Fornebu og en tunnel i Nydalen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I SENTRUM: Bhattis nevø på syv år, Gabriel, spiller hovedrollen i videoen. Foto: Ashkan Bayat
I SENTRUM: Bhattis nevø på syv år, Gabriel, spiller hovedrollen i videoen. Foto: Ashkan Bayat


Nevøen (7) i hovedrollen

Det er Bhattis syv år gamle nevø, Gabriel, som spiller hovedrollen.

- Han var helt gira og gjorde en kjempefin jobb. Jeg sa at hvis han var flink, så skulle han få velge hva han ville i lekebutikken, ler Bhatti - som etter innspillingen måtte punge ut for et elektronisk Spiderman-spill.

Bhatti forklarer at videoen kan tolkes på forskjellige måter. Det han ønsker å formidle, er å vise kontrasten mellom voksne og barn.

1996: En 12 år gammel Omer sammen med Michael Jackson i Tunis. Foto: AFP
1996: En 12 år gammel Omer sammen med Michael Jackson i Tunis. Foto: AFP

- Voksne er mer lukket og blindet på grunn av materielle ting. De er stive og preget av mediaverdenen. Barn er helt motsatt.

Nær kontakt fortsatt

Bhatti har alltid vært svært forsiktig med å uttale seg om Jackson-familien. Han vil ikke svare på om han besøker Jacksons tre barn ofte i California, hvor de bor.

- Men de og jeg er så close. Ingenting vil noensinne forandre på det. Det forholdet vil vare for alltid, forsikrer 28-åringen.

- Hva synes de om musikken din?

- Hvis jeg svarer på det, så er jeg redd du lager en overskrift av det, ler Bhatti.

- Men jeg har støtte fra dem. Det kan du skrive.

ER SEG SELV: Omer Bhatti føler med sin nyeste låt at han endelig får vist hvem han er. Foto: Øystein Grutle Haara
ER SEG SELV: Omer Bhatti føler med sin nyeste låt at han endelig får vist hvem han er. Foto: Øystein Grutle Haara

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk