Hovedinnhold

Bieber-kaoset er igang

Justin Bieber: - Oslo, jeg er våken!

VILLE TILSTANDER: Her tror Bieber-fansen det er superstjernen selv som blir kjørt forbi. Foto: Trond Solberg / VG
VILLE TILSTANDER: Her tror Bieber-fansen det er superstjernen selv som blir kjørt forbi. Foto: Trond Solberg / VG
Slik ser det ut når elleville tenåringsfans tror verdens største tenåringsidol Justin Bieber (18) passerer.

Denne saken handler om:

Hysteriske Justin Bieber-fans har okkupert plassen utenfor hotell Royal Christiania i Oslo sentrum siden pop-stjernen ankom tirsdag ettermiddag.

Onsdag ble stjernen mest sannsynlig kjørt ut fra hotellet i en sort bil med sotete vinduer, og fansen var ikke sene med å reagere. Flere titalls jenter løp så fort de kunne mot bilen de trodde Bieber satt i.

VGs fotograf på stedet forteller at mange av jentene kom helt inntil bilen og klamret seg til den mens den passerte. Noen snublet også i forsøket på å få kontakt med superstjernen, og falt langs siden av bilen. Hylende fulgte de etter bilen så lenge de klarte, en av jentene hadde også med seg megafon.

Jentene var malt meg hjerter og initialene til Justin Bieber i ansiktet og flere av dem brast ut i gråt da bilden forsvant.

Det er ikke bekreftet at det var Justin Bieber som satt i bilen. Bilen kjørte fra hotellet hvor superstjernen har overnattet siden i går mot operaområdet. Der skal det angivelig holdes en gratiskonsert med Justin Bieber senere i dag.

Bekymret politi

Politiet har siden 18-åringen landet på norsk jord hatt store utfordringer med sikkerheten. I morgentimene på onsdag begynte de arbeidet med å geleide fansen - såkalte «beliebers» - bort fra hotellområdet.

- Vi frykter ulykker. De løper ut foran trikken og biler. Vi har satt opp høye gjerder de kan stå bak, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Heidi Grundstad.

Poliet er imidlertid ikke bekymret for konserten som skal holdes senere i dag. Stasjonssjef ved Grønland politistasjon, som har ansvaret for konsertområdet, vil ikke røpe mange detaljer om det som skal skje - og henviser til plateselskapets pressekonferanse senere i dag.

- Vi er beroliget av plateselskapet. Vi har hatt tett kontakt med dem lenge om arrangementet. Dette vil gå bra, vi er godt bemannet med tanke på det som skal skje, sier Kåre Stølen til VG.

Han antyder at det vil være to områder under arrangementet: Ett for folk med billett som plateselskapet utsteder, og ett område som fylles opp etter hvert.

Skal du på konserten? Bli VGs anmelder her! 

HILSTE PÅ FANSEN: Her hilser Justin Bieber til flere hundre norske fans fra balkongen på hotellet. Foto: Eivind Griffith Brænde / VG
HILSTE PÅ FANSEN: Her hilser Justin Bieber til flere hundre norske fans fra balkongen på hotellet. Foto: Eivind Griffith Brænde / VG


«Har stått opp»

Justin Bieber har bowlet, spist sushi og vinket til fansen fra hotellet i Oslo sentrum. I dag holder superstjernen konsert, og melder fra sin Twitter-profil at han har stått opp:

«OSLO NORGE! Jeg har stått opp, jeg har stått opp #wakeupcall», twitrer 18-åringen i 10-tiden mandag morgen.

«OSLO... presse i dag og så noen sanger kanskje? Følg med!», erter Bieber fansen videre.

VGTV: Her forteller VGTV Bieber-fansen at de står ved feil hotell

VG Nett vil holde deg oppdatert på Bieber-nyheter under hele norgesbesøket.Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk