Hovedinnhold

Rihanna på scenen: - I hyperflørtende humør

VG anmelder konserten låt for låt: - Avslører kjapt at mye av vokalen ligger på bånd

SENT, MEN GODT: Rihanna var 40 minutter for sent på scenen, og opplevde tilløp til buing. Men da 24-åringen var på plass, var alt glemt. Foto: Trond Solberg, VG.
SENT, MEN GODT: Rihanna var 40 minutter for sent på scenen, og opplevde tilløp til buing. Men da 24-åringen var på plass, var alt glemt. Foto: Trond Solberg, VG.
KOLLEN (VG Nett) Etter å ha sittet inne på hotellet hele dagen er Rihanna endelig klar for sin Norges-konsert.

Denne saken handler om:

Tips oss

Rihanna (24) landet på Gardermoen i natt , men gikk straks i dekning på Grand Hotell i hovedstaden. I kveld rett før kl. 19.00 viste hun seg endelig for fansen utenfor hotellet.

Denne saken oppdateres fra VGs anmelder Stein Østbø i Kollen når Rihanna kommer på scenen og spiller sine låter.

23:38: Da er det slutt etter en time og ett kvarter, melder Østbø.

- Terningkastet blir fire. Slapp start, full raveparty til slutt! oppsummerer anmelderen.

23:35: Nittende låt: We Found Love

- Går rett over i denne. Ri har vært fremme og klasket hender med første publikumsrad, til sikkerhetsfolkenes store fortvilelse. Men mange lykkelige ansikter ses fremme - og vakker allsang høres. Club Kollen er på igjen, ekstatisk mellomparti, også visuelt.

23:31: Attende låt: Umbrella

- Og da kom selvfølgelig yret tilbake! Hele sletta vaier med armene - ella, ella, ella, svarer vi mor. Og det er da bare vann, er det ikke?

23:29: Syttende låt: Love the Way You Lie

- Ekstranummeret åpner Ri helt alene - og nydelig - til pianoakkompagnement. Skulle gjerne sett Eminem her også, men neida ...

23:25: Nå gjør Rihanna ekstranummeret.

23:23: Sekstende låt: Don't Stop the Music

Ri har droppet klesskiftene i kveld, og showet er mer lekkert enn direkte spektakulært. Likevel - full klubbaften i Kollen igjen. Går av scenen.

23:16: Femtende låt: Rude Boy

- Annerledes miks av denne, men den sparker fra med spenstig groove. Ri i hyperflørtende humør, fikser vokalen perfekt nå. Glitrende farvespill på scenen igjen.

23:10: Fjortende låt: Drink to that

- Denne jubelen var alt jeg drømte om i dag, roper hun. Litt rotete og rolig avdeling nå, men folk er selvfølgelig i partystemning på denne.

23:02: Trettende låt: Run this town

- Ri poserer og smiler videre etter nok en vannpause, ber oss synge mer. Vi er lett å be når refrenget er så klebende som her. Ingen tegn til Jay-Z, dessverre. Scenen bader i røyk - og tåke.

23:00: Tolvte låt: What's my name

- Club Kollen avløses av denne glade og godlynte perlen. Mobildisplayene glitrer i takt med ooh ooh-refrenget. Begynner å bli ordentlig kos her nå - og Ri er klart skjerpet!

22:52: Ellevte låt: Where have you been

- To muskuløse mannlige trommiser i baris entrer scenen, det brenner bak sfinxen. Heftig stammedans rundt ri, det danses også ellevilt på sletta nå

22:46: Tiende låt: Birthday Cake

- Scenen bader i gult og øredøvende bass. Ri viser nok en gang at hun faktisk har øvd på koreografien. Mange mobilkameraer oppe nå.

22:46: Niende låt: Talk that talk

- Grønne blå og gule laserstråler spidder oslonatta, vakkert! Ri beveger seg over hele scenen og pirrer publikum. Kveldens klart beste øyeblikk.

22:46: Åttende låt: Wait your turn

- Lenge siden jeg har vært her Oslo? Lurer hun. Vel, detter er tredje besøøket på ett år... Uansett - the wait is over, som hun synger her, tungt men ikke så kraftfullt. Kort versjon.

22:44: Syvende låt: Cockiness (love it)

- Spør om vi har det bra igjen - festen har bare akkurat begynt, sier hun og tar en slurk vann. Kaster jakka til denne griselåta. Vi får de første sexy dansetrinnene med fire mannlige i sirkel rundt henne

22:39: Sjette låt: Hard

- Blytung versjon. Igjen er ri slumsete med mikrofonen, men hun er tross alt ikke verdens beste live-vokalist ennå. Flimrende lys i rødt og rosa bak henne

22:37: Femte låt: Man down

Ri på hjemmebane. Reggaefeel i yret over Kollensletta nå, men tåka har stort sett lettet og sikten frem til scenen er bra. Ri toaster med lukkede øyne og foroverlent kropp. To frodige kordamer forsterker Karibia-følelsen

22:30: Fjerde låt: You Da One

- Kan jeg få litt vann? spør hun, men tar ikke frem «Umbrella» ennå. Takker Oslo og sier hun vil være i regnet med oss. Lurer på om vi er groovy. De fleste høres ut til å være det så langt. Nydelig lysshow i store pyramideformer

22:26: Tredje låt: S&M

- Rett over i nok en Stargate-låt - hennes hyllest til sine norske venner. Wakeup-call for Ri - er på hugget her, første allsang, men ikke helt «love in the air, i like the smell of it» ennå.

22:22: Andre låt: Disturbia

- Veldig slapp sanginnsats fra Ri, svak i versene og fullfører ikke alle refrengene. Men attityd har hun definitivt. Heftig lasershow ut i kollentåka.

22:17: Første låt: Only Girl in the World:

- Kollenbrølet åpenbarer seg endelig når ri entrer scenen førtifem minutter forsinket. Oslo? Oslo, norway? Spør hun. Mannlige haremsdansere og rød laser fra øynene til statuene. Statuene til side, der står ri i svart lær, sorthvit buksedress og svart caps. Avslører kjapt at mye av vokalen ligger på bånd, melder Stein Østbø.

Saken fortsetter under bildet ...

I NORGE: Rihanna landet på norsk jord i natt, men viste seg ikke for hennes norske fans før i kveld. Foto: Håvard Kristoffersen Hansen
I NORGE: Rihanna landet på norsk jord i natt, men viste seg ikke for hennes norske fans før i kveld. Foto: Håvard Kristoffersen Hansen


22:10: 40 minutter for sent skal Rihanna gå på scenen. Det har vært tilløp til buing fra fansen, ifølge VGs anmelder.

21:30: To ti meter høye farao-statuer og en enorm sfinx foran en pyramide på scenen - mor kjører egyptisk tema i kveld, åpenbart, sier VGs musikkanmelder Stein Østbø.

Østbø anslår det til å være 15.000-16.000 publikummere i Kollen, og tåken har lettet før popprinsessens konsert.

Godt humør

Hundrevis av skuelystne hadde møtt opp for å få et glimt av stjernen. Og da hun endelig kom ut brøt det ut høy jubel og mye skrik.

Rihanna var selv i godt humør og tok seg tid til å hilse på fansen og la seg avbilde sammen med flere av de oppmøtte før hun forsvant i en svart Mercedes. Hun hadde på seg en sort caps, lyse jeans og solbriller. Vaktene hadde tydelig problemer med å ha kontroll på massene idet hun kom ut fra hovedinngangen. Etter stjernen var dratt hersket det fremdeles kaotiske tilstander da managementet skulle dele ut 50 gratisbilletter.

HAR DU TIPS ELLER BILDER FRA RIHANNAS NORGES-OPPHOLD?SEND EN E-POST TIL VGs JOURNALIST ER !

MUSIKKEKSPERT: VGs journalist Stein Østbø. Foto: VG Foto:
MUSIKKEKSPERT: VGs journalist Stein Østbø. Foto: VG Foto:


Stein Østbø kommenterer: Monsterfredag 

VG var tidligere i dag i kontakt med kilder som snakket med Rihanna etter ankomsten i natt, og som kunne fortelle at sangstjernen var i svært godt humør. Hun kom i følge med et crew på 13 personer.

- Hun var veldig hyggelig og så fin og opplagt ut, sier kilden, som opplyser at Rihanna var veldig opptatt av telefonen sin.

LES OGSÅ: Slik blir Rihannas turbodøgn 

Rihanna har i skrivende stund ikke postet meldinger eller bilder på Twitter eller Instragram på mange timer. Den siste meldingen i 06-tiden i morges , gikk ut på at hun skulle sove og var ledsaget av et bilde av en synlig trøtt artist.

Dette er trolig repertoaret Rihanna serverer på scenen, skal vi tro setlisten fra London tidligere i uken:

«Only Girl (In The World)»
«Disturbia»
«S&M»
«Cockiness»
«Birthday Cake»
«What's My Name»
«Rude Boy»
«Love the Way You Lie»
«Man Down»
«Where Have You Been»
«Wait Your Turn»
«Hard»
«Don't Stop The Music»
«Run This Town»
«Talk That Talk»
«Umbrella»
«We Found Love»

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk