Hovedinnhold

Gene Simmons spår slutten på Kiss

... i hvert fall slik fansen kjenner dem

ROCKEVETERANER: Gene Simmons, Eric Singer, Tommy Thayer og Paul Stanley, her avbildet i april i år, holder stilen. Foto: AP Foto:
ROCKEVETERANER: Gene Simmons, Eric Singer, Tommy Thayer og Paul Stanley, her avbildet i april i år, holder stilen. Foto: AP Foto:
Kiss-veteran Gene Simmons (62) vurderer å finne fire unge menn som kan overta for bandet etter neste turné.

Denne saken handler om:

- Det store spørsmålet er jo hva vi skal gjøre når turneen er over. Det kan bli aktuelt å legge ned bandet og finne fire nye, unge menn som kan gå opp på scenen og bære kronene våre, sier Simmons på telefon til VG.

Det norgesaktuelle bandet legger snart ut på en to år lang turné og lanserer nytt studioalbum, «Monster», til høsten. Deretter kan det bli aktuelt å finne arvtagere, og arrangere et «Kiss Idol».

LES OGSÅ: Kiss-bassist Gene Simmons refser Rihanna

- Så du mener at noen kan fylle skoene deres?

- De vil nok ikke kunne gjøre det akkurat som oss, men ideen om Kiss er større enn bandet. Kiss er ikonisk og vel så mye en merkevare som et band, mener Simmons.

Når Kiss går på scenen under Kollenfest, er det 11. gangen de besøker Norge. Norge har en spesiell plass i hjertene deres.

USMINKET: Men Gene Simmons (62) viser seg sjelden uten sorte briller. Her på en musikkgalla tidligere i år. Foto: Wenn.com
USMINKET: Men Gene Simmons (62) viser seg sjelden uten sorte briller. Her på en musikkgalla tidligere i år. Foto: Wenn.com

Norgesvenner

- Alle tror de vet hva lidenskap er. Sannheten er at de som ikke har opplevd å se norske publikummere hoppe i stolene sine, ikke vet hva ekte lidenskap er. Norge er i særklasse, og vi skal sørge for lyn og torden. Det blir et spesialshow for Oslo, siden det alltid er dagslys der. Solen går jo aldri ned, ler Simmons og forklarer at de skal bruke farget røyk for anledningen.

- Ingen fly bør bevege seg lavt over byen den kvelden. Fyrverkeriet vårt vil gå 3-400 meter opp. De som ikke ønsker høy lyd, bør holde seg unna. Men de som vil ha sitt livs opplevelse, må ta turen, lokker 62-åringen på telefon fra USA.

Kiss har siden starten for snart 40 år siden solgt over 100 millioner plater. Simmons skryter av at bandets sminkede ansikter er de mest kjente i verden, og er stolt av å ha et stort ego.

Lever stort

- Min filosofi er ganske enkel. La oss si at Gud ga oss bare én dag å leve. Ville du da sitte og se på TV mens du ventet på å dø, eller ville du leve stort - elske stort? Jeg lever hver dag som det er den eneste, og jeg angrer aldri på noe. På gravsteinen min skal det stå: «Takk og god natt».

Kiss lanserer nytt studioalbum, «Monster», til høsten. Første single blir låten «Hell Or Hallelujah».

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk