Hovedinnhold

Italienske Evi har sett a-ha 146 ganger

(VG Nett) Blod-fan Evi har kommet til Norge for å ta et siste farvel med popheltene sine.

Denne saken handler om:

Lørdag kveld går norgeshistoriens suverent største popgruppe a-ha av scenen for aller siste gang.
Med 31 millioner solgte album og 64 listetopper verden over gjennom 25 år, har trioen fått en trofast fanskare som gjør hva som helst for å få se a-ha live.

Hva er ditt beste a-ha-minne?Skriv i protokollen!

En av dem er italienske Evi (37). Hun har sågar skulket jobben hjemme i Bolzano i Italia for å få med seg alle a-has fire avskjedskonserter denne uken. Derfor er hun redd sjefen skal avsløre henne hvis VG Nett skriver etternavnet hennes.

VGTV:Hun har sett a-ha 146 ganger!

Sov på togstasjon

Evi falt pladask for a-ha 17.april 1988.

- Jeg måtte rømme hjemmefra fordi jeg fikk ikke lov å gå på konsert. Jeg løy til foreldrene mine og sa jeg skulle sove hos en venninne, men jeg tilbragte natten etter konserten på en togstasjon. Men det var verdt det fordi det var helt magisk.

Evi hadde aldri vært på en slik konsert før og ble skremt av støynivået.

- Jeg sto på første rad og skjønte ikke hvorfor alle skreik sånn. Vi var jo der for å høre musikken.

På vei til togstasjonen etter konserten passert Evi hotellet hvor a-ha bodde og så turnebussen deres stå parkert på utsiden.

Artikkelen fortsetter under bildet

MØTTE FANSEN: Enorme mengder fans møtte opp da a-ha signerte bøker på Tanum denne uken. Foto: Grabs fra VGTV
MØTTE FANSEN: Enorme mengder fans møtte opp da a-ha signerte bøker på Tanum denne uken. Foto: Grabs fra VGTV

- Dengang var jeg ung og naiv og skjønte ikke at hvis jeg ventet ved bussen kunne jeg kanskje få autografen deres. Det var egentlig mer enn nok for meg å bare se bussen, ler hun og forklarer at hun aldri har oppsøkt bandet på hotellene de har bodd på.

- Når man følger dem så tett i så mange år, så hender det selvsagt at man bor på samme hotell, er på samme fly eller treffer dem på signeringer, men det har vært viktig for meg å ikke følge etter dem utenfor konsertarenaene.

Les også:Se VG-fotografens utvalgte a-ha bilder

Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å følge a-ha over hele verden?

- A-ha kom aldri tilbake til Italia og da jeg ble over 18 år og tjente egne penger bestemte jeg meg for at jeg ville begynne å følge dem. Men på begynnelsen av nittitallet var det ikke internett og jeg gikk glipp av flere konserter. Det var så tragisk for meg at jeg bestemte meg for at det skulle aldri skje igjen. Jeg kunne ikke gå glipp av noe, så jeg bare reiste videre og videre, forteller Evi på flytende norsk til VG Nett.

Reist verden rundt

Artikkelen fortsetter under bildet

SUPERFAN FRA ITALIA: Evi fra Bolzano i Italia har sett a-ha 146 ganger. Foto: Grabs fra VGTV
SUPERFAN FRA ITALIA: Evi fra Bolzano i Italia har sett a-ha 146 ganger. Foto: Grabs fra VGTV

A-ha førte til at hun oppdaget Norge og forelsket seg i Oslo. Hun flyttet etterhvert hit for å studere og ble her i fire år før hun reiste hjem til Italia.

Evi påstår hun aldri har vært forelsket i noen av popguttene og har heller ingen favoritt.
- Paal er en utrolig låtskriver og jeg elsker stemmen hans. Magne er utrolig bra med ordspill og når han er i godt humør så er han helt vanvittig morsom. Og Morten sin stemme er bare helt super, skryter hun.

Les også: Norske kjendisers farvel med a-ha

Evi har fulgt a-ha tett de siste ti årene og vært på konserter med dem i både Brasil, USA og gjennom hele Europa. I 2002 fulgte hun bandet gjennom hele Tyskland og i sommer pendlet hun mellom Norge og Italia for å få med seg alle stadionkonsertene.

Det er ikke billig å følge etter a-ha over hele verden, men Evi mener det handler om prioriteringer. Hun er rett og slett livredd for å gå glipp av noe.

- Noen konserter er a-ha veldig profesjonelle og andre er helt magiske. Så hvis jeg skal være sikker på at jeg får med meg de som er magiske, må jeg reise på alle. Jeg vil virkelig ikke gå glipp av noe, forklarer hun og innrømmer at hun også er ekstrem på andre områder i livet.

Hva kan du om a-ha? Ta VG Netts-quiz her

Blunker litt ekstra

Da popstjernen besøkte a-ha utstillingen på Nasjonalbiblioteket onsdag fikk Evi sjanse til å møte guttene og gi de hver sin avskjedsgave.

Så hva tenker Magne Furuholmen om at noen fans har vært på hele 146 konserter?

- Det er jo nesten like mange som jeg har vært på, spøker han.

- Neida, jeg har bare vært med siden i 2000, skyter Evi inn.

- Man får nesten dårlig samvittighet for at man ikke har vært flinkere til å variere for de fansen som har vært med oss på så mange konserter.

Kjenner du igjen noen av fansen når du ser de i publikum ?

Artikkelen fortsetter under bildet

EN GOD KLEM: Magne Furuholmen setter stor pris på superfansen. Her gir han Evi en real klem da de møttes denne uken. Foto: Grabs fra VGTV
EN GOD KLEM: Magne Furuholmen setter stor pris på superfansen. Her gir han Evi en real klem da de møttes denne uken. Foto: Grabs fra VGTV

- Ja, det er umulig å ikke kjenne de igjen. Det er jo relasjoner som nesten blir som en familie som er med å reiser rundt. Men når vi står på scenen prøver vi å ikke forholde oss for mye til det fordi det er viktig å tenke på de som ikke har vært på hundre konserter. Men det er klart man blunker jo og smiler litt ekstra til folk man kjenner, røper Magne.

Kjenner Evi godt

Paul Waaktaar Savoy setter stor pris på gaven Evi har med seg.
- Jeg elsker gaver, utbryter han og veier gaven i endene mens Evi insisterer på at gutta ikke må slutte å drive med musikk.
- Er du gærn, du blir ikke kvitt meg så lett, replisere Paul.

Morten Harket er i det spøkefulle hjørnet og lurer på om VG Nett mener at Evi er 146 år. Men det er ingen tvil om at Evi er en helt unik fan for a-ha.

- Hun er helt spesiell fordi hun er helt usynlig og veldig tydelig samtidig. Jeg kjenenr henne veldig godt igjen og hun har aldri vært anmasende på noe vis og det skal mye til. Det er imponerende rett og slett, skryter Morten til en rødmende Evi.

- Tusen takk!, sukker hun og forklarer at de ordene betyr utrolig mye for henne siden hun alltid har vært veldig bevisst på å ligge lavt.

Gruer seg

Natt til lørdag sov Evi og seksti andre a-ha fans i kø i bitende kulde utenfor Oslo Spektrum.

- Det var iskaldt, men vi hadde pakket oss godt inn og heldigvis slapp de oss inn i lobbyen kl 07 i morges. Nå har jeg fått kølapp med nummer 7 så da håper jeg at jeg får stå på fremste rad.

Evi både gruer og gleder seg til kveldens avskjedskonsert.

- Det blir helt grusomt å gå på den aller siste konserten. Det er så mange følelser i sving at jeg aner ikke hvordan jeg kommer til å reagere når det er helt over.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Følg VG Rampelys på Facebook

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk